Mensen met een handicap moeten hun leven daarop aanpassen

Mensen met een handicap moeten hun leven daarop aanpassen

Mensen die ouder worden of een bepaalde handicap hebben, moeten hun leven daarop aanpassen. Om hen daarbij te helpen, heeft Bano Benelux speciaal voor senioren en gehandicapten een badkamerconcept ontwikkeld, geschikt voor zowel zorginstellingen en ziekenhuizen als de private markt.

Modulaire badkamer

Alle onderdelen van de Bano badkamer zijn ook afzonderlijk leverbaar, waardoor er in de loop van de tijd steeds een hulpproduct bijbesteld kan worden. Door de duurzaamheid zijn de badkamers goed betaalbaar, want ook senioren die moeten leven van een AOW uitkering willen een mooie badkamer.

Veiligheid voorop

Functionaliteit, veiligheid en hygiëne staan voorop bij de badkamers van Bano Benelux. Alle meubelen zijn manueel en elektrisch in hoogte verstelbaar, van wasbak tot toilet en douchezitje, en vrij van de grond. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor een douchestoel of tillift. Alles wordt bevestigd door middel van moeren, zodat er niet gekit hoeft te worden. Zo ontstaat er minder snel bacteriegroei en is de badkamer gemakkelijker schoon te houden. Wanneer een senior naar een serviceflat verhuist, zit hij vaak nog helemaal niet te wachten op een compleet aangepaste badkamer. Een opklapbaar douchezitje of leuningen zijn vaak nog helemaal niet nodig. Daarom kunnen de producten van Bano Benelux op latere momenten bijbesteld worden, wanneer ze wel nodig zijn. Ook hebben verschillende onderdelen een dubbele functie. Zo kan een handgreep aan de wastafel prima gebruikt worden om een handdoek op te hangen. De douchestang en -beugel zijn twee ineen.

Wanneer iemand valt, grijpt hij vaak wild om zich heen. De kans bestaat dat hij dan de stang vastgrijpt in plaats van de beugel. Onze douchestang- en beugel is gemaakt van stevig aluminium met een antibacteriële coating. De bijbehorende douchekop is vlak en makkelijk te bedienen, wat voorkomt dat de badkamer en het helpende personeel nat worden gesproeid. Het doucheplanchet is bovendien altijd verplaatsbaar.

Speciaal Design

Speciaal voor mensen met een handicap, zoals rolstoelgebruikers, zijn er aanpassingen, zoals een afvoer die helemaal achter in de wastafel zit, zodat de wastafel volledig onderrijdbaar is. De spiegels worden lager opgehangen en naast de anders zo brede wastafel wordt ruimte gecreëerd, waardoor ook een rolstoelgebruiker een onbelemmerd zicht heeft in de spiegel.
Wie denkt dat de badkamers er door al deze aanpassingen institutioneel uitzien, heeft het mis. Bano Benelux gaat voor design. Ook senioren of jonggehandicapten willen immers gebruik maken van een mooie badkamer. Ze zijn daarom verkrijgbaar in elke gewenste kleur. Op het eerste gezicht zie je helemaal niet dat het om een aan- gepaste badkamer gaat. Maar uit de vernuftige oplossingen blijkt dat over ieder detail uitgebreid is nagedacht. Een speciaal ontworpen opaalkleurige lamp zorgt voor voldoende licht en een fijne atmosfeer. Het bijzondere aan deze lamp is dat die ontwikkeld is door iemand die zelf zeer slechtziend is.

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen

Het liefst wordt Bano Benelux zo vroeg mogelijk bij de nieuwbouw of renovatie betrokken. Als specialist op het gebied van aangepaste badkamers kunnen wij deze ontwerpen, inmeten en installeren. Bij de installatie houden we rekening met het type bewoners dat gebruik gaat maken van de badkamer. Dankzij onze expertise kunnen we een kleine badkamer ontwerpen met een heel goede functionaliteit. Daardoor wordt er ruimte bespaard in de woning en kunnen bewoners zoveel en zo lang mogelijk zelfstandig uit de voeten.

Bano Benelux voert gesprekken met cliënten, bewoners, verplegend personeel, de architect en de installateur om te achterhalen wat de wensen zijn. Ook over de exploitatiekosten denken ze mee. Dankzij de functionaliteit van de badkamers kan bijvoorbeeld iemand in een rolstoel zichzelf aankleden, waardoor er een verzorgende minder nodig is. Het verzorgend personeel wordt bovendien getraind in de manier waarop de badkamer het beste te gebruiken is. Onze badkamers zijn gemakkelijk in gebruik, maar je moet wel weten hoe. Wij leren het verplegend personeel hoe cliënten zelfstandig naar het toilet kunnen met behulp van de beugels. Bewoners moeten zolang mogelijk zelfstandig blijven, maar wanneer het nodig is moet het personeel hen kunnen helpen.

Goed contact

Bano Benelux houdt altijd contact met de klanten om in de gaten te houden of de badkamers goed gebruikt worden, want ook bij personeelsverloop moet de informatie goed overgedragen worden. Ook staan we altijd klaar voor het beantwoorden van vragen en onderhoud. We leveren een heel duurzaam product met vijf jaar garantie. De badkamers gaan 20 tot 25 jaar mee. Je kunt altijd beginnen met bijvoorbeeld een in hoogte verstelbaar toilet, waarna je pas jaren later een in hoogte verstelbare wasbak of douche bestelt. De nieuwe producten zien er niet nieuwer uit dan de oude, er treedt geen kleurverschil op.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen