Aanpassingen in de douche maken het leven een stuk makkelijker

Aanpassingen in de douche maken het leven een stuk makkelijker

Aanpassingen in de douche maken het leven een stuk makkelijker. Natuurlijk zijn er verschillende hulpmiddelen om het langer thuis wonen makkelijker te maken. Maar de badkamer is toch de belangrijkste ruimte in huis.

Aantal 75-plussers stijgt

De verwachting is dat in 2052 zo’n 1.3 miljoen Nederlanders 75 jaar of ouder zijn. Door de in 2015 ingevoerde wetten wordt er verwacht dat we zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Dit betekent automatisch dat de zorginstellingen die er nu zijn zich steeds meer gaan beperken tot ouderen met zwaarwegende gezondheidsproblemen. De behoefte aan slimme woningaanpassingen is nu al groot en wordt dus in de toekomst nog groter.

Aanpassingen in de douche maken het leven een stuk makkelijker 2 - Bano Benelux

Aanpassingen in de douche (aanpassingen in de badkamer)

Natuurlijk zijn aanpassingen in huis er niet alleen voor ouderen, maar ook bijvoorbeeld voor mensen die een chronische ziekte hebben, of te maken hebben met hersenletsel of spierziekten. Daarvoor zijn slimme woningaanpassingen voor alle ruimten in huis. De aangepaste douche is zo’n hulpmiddel die het leven een stuk makkelijker kan maken. Voor de aanpassingen in de douche die Bano kan aanbieden hebben zij meer dan vijf jaar onderzoek gedaan naar de natuurlijke menselijke bewegingspatronen. Dit heeft geleid tot de perfecte badkamer hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld eens aan het elektrisch sta-op toilet (zie filmpje hieronder) of de elektrisch in hoogte verstelbare wastafel. Bovendien zorgt de volledig aangepaste badkamer ervoor dat er minder ongelukken gebeuren.

Wmo vergoeding?

De regels om je woning aan te passen op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is sinds 1 januari 2015 bij de gemeenten ondergebracht. Wie zijn koopwoning wilt aanpassen, kan aankloppen bij het Wmo-loket van zijn gemeente. Bij elke gemeente is de regeling anders. Na je aanvraag gaat een procedure in werking. Als aan de voorwaarden wordt voldaan, draagt de gemeente zorg voor de aanpassingen of krijg je een bedrag overgemaakt op je rekening, te besteden aan hulpmiddelen (denk bijvoorbeeld aan een aangepast toilet) naar eigen keus.

Wmo vergoeding aangepaste badkamer

Wil je badkamer aanpassingen via wmo realiseren? Het regelen van vergoedingen voor een aangepaste badkamer kan soms best ingewikkeld zijn. Zo krijg je het ene hulpmiddel vergoed via de zorgverzekering en het andere hulpmiddel via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Bovendien is de regeling per gemeente ook nog eens verschillend. Om je op weg te helpen hebben we een (gratis) e-book geschreven met de titel: Zo krijg je hulpmiddelen vergoed!

Vergoeding van hulpmiddelen 2020 - Ebook - Bano Zorgbadkamers

Aanpassingen in de douche kopen?

Op zoek naar een aangepaste douche? Dan ben je bij Bano Zorgbadkamers op het juiste adres. Wij zetten ons in voor ouderen, senioren en gehandicapten. Wij zorgen er voor dat iedereen veilig en functioneel kan blijven douchen met een designvolle aangepaste badkamer. De badkamer hulpmiddelen zijn perfect toe te passen bij de mensen thuis, verpleeghuizen, ziekenhuizen, woonzorgcomplexen, zorghotels, serviceflats en residenties. Wij zijn hiermee gestart omdat veel badkamers in Nederland niet veilig zijn.  Dit badkamerconcept speciaal voor de zorg maximaliseert de zelfredzaamheidvoorkomt veel ongelukken en kan op lange termijn veel geld besparen. 

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen