Aanpassingen in de douche maken het leven makkelijker - Bano Benelux
arrow_drop_up arrow_drop_down
10 januari 2019 

Aanpassingen in de douche maken het leven een stuk makkelijker

Aanpassingen in de douche maken het leven een stuk makkelijker. Natuurlijk zijn er verschillende hulpmiddelen om het langer thuis wonen makkelijker te maken. Maar de badkamer is toch de belangrijkste ruimte in huis.

Aantal 75-plussers stijgt

De verwachting is dat in 2052 zo’n 1.3 miljoen Nederlanders 75 jaar of ouder zijn. Door de in 2015 ingevoerde wetten wordt er verwacht dat we zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Dit betekent automatisch dat de zorginstellingen die er nu zijn zich steeds meer gaan beperken tot ouderen met zwaarwegende gezondheidsproblemen. De behoefte aan slimme woningaanpassingen is nu al groot en wordt dus in de toekomst nog groter.

Aanpassingen in de douche maken het leven een stuk makkelijker 2 - Bano Benelux

Aanpassingen in de douche

Natuurlijk zijn aanpassingen in huis er niet alleen voor ouderen, maar ook bijvoorbeeld voor mensen die een chronische ziekte hebben, of te maken hebben met hersenletsel of spierziekten. Daarvoor zijn slimme woningaanpassingen voor alle ruimten in huis. De aangepaste douche is zo’n hulpmiddel die het leven een stuk makkelijker kan maken. Voor de aanpassingen in de douche die Bano kan aanbieden hebben zij meer dan vijf jaar onderzoek gedaan naar de natuurlijke menselijke bewegingspatronen. Dit heeft geleid tot de perfecte badkamer hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld eens aan het elektrisch sta-op toilet (zie filmpje hieronder) of de elektrisch in hoogte verstelbare wastafel. Bovendien zorgt de volledig aangepaste badkamer ervoor dat er minder ongelukken gebeuren.

Wmo vergoeding?

De regels om je woning aan te passen op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is sinds 1 januari 2015 bij de gemeenten ondergebracht. Wie zijn koopwoning wilt aanpassen, kan aankloppen bij het Wmo-loket van zijn gemeente. Bij elke gemeente is de regeling anders. Na je aanvraag gaat een procedure in werking. Als aan de voorwaarden wordt voldaan, draagt de gemeente zorg voor de aanpassingen of krijg je een bedrag overgemaakt op je rekening, te besteden aan hulpmiddelen naar eigen keus.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies