arrow_drop_up arrow_drop_down
In badkamers voor senioren voelen mensen uit alle leeftijdsklassen zich fijn!

In badkamers voor senioren voelen mensen uit alle leeftijdsklassen zich fijn!

Dat we met zijn allen steeds ouder worden heeft invloed op de wensen die we hebben. En dan met name met onze woonwensen. De badkamer is vaak de probleemzone, maar gelukkig zijn er vandaag de dag speciale badkamers voor senioren. En daar voelt iedereen zich fijn en veilig in.

Het gaat om wooncomfort en veiligheid

Bij een badkamer die wordt afgestemd voor ouderen is veiligheid en functionaliteit het belangrijkst. Tegenwoordig wil dit zeggen dat de badkamers vooral niet te steriel zijn (zoals in de meeste ziekenhuizen). Eigenlijk is een op ouderen afgestemde badkamer niets anders dan een ruimte die comfortabel is vormgegeven, waar men graag wilt zijn en waar mensen met lichamelijke ongemakken zich veilig voelen. Een ruimte waar men zich zelfstandig kan opfrissen en zo nodig met hulp kan douchen. Het gaat dus eigenlijk vooral om wooncomfort en veiligheid. Een thema dat alle leeftijdsklassen aanspreekt.

Dat is ook de reden dat bij een renovatie de plannen in perspectief moet worden gezien en er geanticipeerd moet worden op het feit dat het geheel ook dient te voldoen aan eisen die rekening houden met het ouder worden van mensen. In het beste scenario blijven bewoners daardoor een verhuizing naar het verpleeghuis bespaard en kunnen ze zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde woning blijven wonen.

In preventief ingerichte badkamers voelen mensen uit alle leeftijdscategorieën zich prettig!

wooncomfort en veiligheid - senioren badkamers - Bano badkamers

Preventieve faciliteiten zonder extra inspanningen

Er zijn veel preventieve faciliteiten die kunnen worden aangebracht zonder dat het extra inspanningen vergt. Zo kun je de wanden van de badkamer voorzien van een speciale achterwand, om ze voor te bereiden op de montage van een douchezitje en steungrepen of bijvoorbeeld een mindervalidentoilet. Bovendien heeft een badkamer die is afgestemd op ouderen geen drempels of hoogteverschillen om struikelen te voorkomen. Dit voelt direct een stuk fijner en veiliger. Bovendien zorgen brede doorgangen en voldoende bewegingsruimte ervoor dat het risico van struikelen tot een minimum wordt beperkt.

Struikelen is iets dat vermeden moet worden. Brede doorgangen verminderen de kans dat men zich stoot.

 

Op zoek naar badkamer hulpmiddelen? Vraag hier om advies - Bano Benelux

Over de schrijver
Hoi! Ik ben Dennis Verhoef en ben onderdeel van Team Bano Benelux. Ik sta klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies