‘Bano Zorgbadkamers en Novulo Buildings is echt een partnership.’

‘Bano Zorgbadkamers en Novulo Buildings is echt een partnership.’

Novulo Buildings bouwt modulaire wooneenheden met een specialisatie in mobiele zorg- en vakantiewoningen. In deze woningen, en dan met name de zorgwoningen, worden de zorgbadkamers van Bano geplaatst. We spraken met Thijs Vanhoutte, die met medevennoot Tom Bogaert, oprichter en zaakvoerder is van Novulo Buildings.

De mobiele zorgwoningen van Nuvolo

Novulo bouwt mobiele zorgwoningen die volledig rolstoeltoegankelijk zijn. Ze zijn bedoeld om de zorgbehoefte en zorgverlening te verlagen voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener. Deze units worden niet alleen in België geleverd, waar Novulo Buildings gevestigd is, maar door heel Europa.

Thijs Vanhoutte van Novulo is een bevlogen man met een duidelijke visie op de zorg. Maar ook op de toekomst en duurzaamheid. De mobiele zorgwoning is daarom niet alleen vervaardigd uit kwalitatief goede materialen, maar heeft ook een duurzame inslag. Zo heeft de mobiele zorgwoning zonnepanelen die zijn weggewerkt in de gevels of het dak. Daarnaast kan het dak water bufferen, waardoor er minder water wegvloeit naar de riolering. Met het toiletwater kunnen planten worden voorzien van water.

mobiele zorgwoning van Novulo

De Bano Zorgbadkamer in de mobiele zorgwoning

In de mobiele zorgwoning is in de meeste units de Bano Zorgbadkamer geïnstalleerd. Vanhoutte vertelt waarom hij voor Bano gekozen heeft: “De Bano Zorgbadkamer is een geïntegreerde badkamer met valpreventie en bestaat uit zeer doordachte badkamer hulpmiddelen. Van de aangepaste douche kun je met de steungrepen zo naar het toilet. En van het toilet weer naar de wastafel. Het is een heel goed doordacht concept. Er is niet alleen nagedacht over het product, maar ook over de implementatie naar en de plaats in de zorgwoning.”

“Toen we in de showroom in Papendrecht waren, was daar ook een plafondliftsysteem.* Dat gaf voor ons de doorslag. De mensen van Bano zijn in staat om verder te kijken dan hun eigen product. Het hart ligt echt bij de zorg, het totaalplaatje dat comfort levert voor de bewoner, maar ook voor de zorgverlener. Die heeft echt een fysieke job en dit is een mooie ontlasting.”

*Bij het ZIC (Zorg Inspiratie Centrum) werken meerdere partijen met elkaar samen. Op deze manier kan een totaalplaatje aan zorgproducten getoond worden, waarmee mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

De Bano Zorgbadkamer in België

Bovendien is het concept van de Bano Zorgbadkamer afgestemd op de Belgische zorgwet. Inter Vlaanderen is een expertisecentrum voor toegankelijkheid. Ze bewaken de kwaliteitsnorm van alles wat te maken heeft met rolstoeltoegankelijkheid, drempels en valpreventie. Daarnaast worden de producten van Bano Zorgbadkamers gesubsidieerd door een instantie die een terugbetaling levert op producten die de zorgbehoevendheid verminderen.

Badkamer aanpassingen senioren en invaliden in mobiele zorg- en vakantiewoningen

Kwaliteit versus kosten

De woonunits zijn naast dat ze te koop zijn, ook te huur. Ook zijn ze makkelijk te verplaatsen. “Normaal als een huis verkocht wordt, sloopt de nieuwe eigenaar de zorgbadkamer er zo uit. Dat is hoe dan ook zonde van het geld dat zo’n badkamer kost. Een unit kan door naar de volgende gebruiker, inclusief zorgbadkamer.”

“Er komen regelmatig zorginstellingen langs om te kijken naar de zorgunit, waarbij deze in de tuin geplaatst wordt voor verlengde zorg. De prijs is vaak een behoorlijke drempel voor hen. Maar het toilet dat elektrisch in hoogte verstelbaar is (sta-op toilet), levert veel enthousiasme op en is hen meer waard dan een verstelbare zetel. Dus ook vanuit deze zorginstellingen wordt de badkamer regelmatig afgenomen.”

“Na het plaatsen van één van de eerste zorgunits met een Bano Zorgbadkamer heerste enorme dankbaarheid bij een bewoner. Deze bewoner leefde met een spierziekte: “Dankzij jullie woonunit is er weer een waardig leefcomfort.” Zo zijn er meer reacties.”

Ik wil meer informatie

Bano Zorgbadkamers en Novulo Buildings

“Bano Zorgbadkamers en Novulo Buildings is echt een partnership. In het conceptmatig denken rondom zorg is Bano echt de eerste partij. Het is een Scandinavisch product met mooie engineering. Het concept en de producten worden steeds doorontwikkeld en met elke update is iedereen gelijk op de hoogte. Het groeiverhaal wordt daarmee ondersteunt.”

“Dat is het mooie aan de samenwerking met Kees van Bano. Er is contact en begrip. Business doe je met mensen. Van de huidige moeilijke tijden, ook wat betreft de materialen, voelen we door de goede communicatie weinig. Er is transparantie langs beide zijden.”

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen