'Beleidsmakers moeten zich inleven in de mensen die zorg krijgen!'

'Beleidsmakers moeten zich inleven in de mensen die zorg krijgen!'

Ouderen en mensen met een functiebeperking blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. Maar ze kunnen niet alles zelf meer, dus krijgen ze zorg en hulp. Wij vinden dat beleidsmakers zich moeten inleven in de mensen die zorg krijgen.

Als je nog nooit werkloos geweest bent, weet je niet hoe dat is. Als je nooit gescheiden bent, weet je niet hoe dat is. Als je nooit te maken hebt gehad met de zorg, geldt hetzelfde.

Beleidsmakers moeten luisteren naar de mensen

Er moet dus naar de mensen geluisterd worden. Dat geldt dus ook voor de hulpmiddelen wat deze mensen dienen te gebruiken. Bano bijvoorbeeld levert specifieke zorgbadkamers. En ook bij Bano zijn het de ‘ervaringsdeskundigen’ die duidelijk hebben gemaakt wat zij in een badkamer belangrijk vinden. Wetenschappers, ergonomen en fysiotherapeuten van de Universiteit van Bergen in Noorwegen, hebben die wensen vertaald in techniek en ergonomische voorwaarden. De beste Scandinavische interieurontwerpers hebben gezorgd voor een stijlvol design. Waarbij het smaakvolle kleurgebruik ook nog eens een functionele rol speelt. Bano brent met deze badkamer hulpmiddelen, functionaliteit in de zorg en ergonomisch comfort en design, samen in praktisch, dagelijks gebruik.

Weer ontspannen douchen? Dat kan!

Stel je eens voor: in bad of onder de douche gaan is een dagelijks terugkerende, veel te inspannende bezigheid. Alle knoppen en badkamer elementen zijn niet handig te bedienen. Op die manier is onder de douche gaan voor zowel de gebruiker als de eventuele hulpverlener geen plezierige bezigheid! Terwijl het dat wel zou moeten zijn. Het is super inspannend, kost heel veel tijd en het is vooral niet comfortabel. Voor zowel de gebruiker als de hulpverlener . Comfortabele ergonomie van Bano badkamers betekent comfort.
Hulp is in een aantal gevallen zelfs niet meer nodig. In bad gaan is weer ‘quality time’. En helpen door de hulpverlener een flink stuk lichter en sneller.

Het doordachte ontwerp levert o.a. deze comfort- en gemaksvoordelen op:

  • Hulpverleners worden minder zwaar belast bij het helpen in de badkamer.
  • Hulpverleners hebben minder tijd nodig voor hulp in de badkamer.
  • Gebruikers kunnen langer, zonder hulp, gebruik maken van de badkamer.
  • Het schoonmaken gaat sneller en beter.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen