'Beleidsmakers moeten zich inleven in de mensen die zorg krijgen!'
07 februari 2017 
in Blogs

'Beleidsmakers moeten zich inleven in de mensen die zorg krijgen!'

Ouderen en mensen met een functiebeperking blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. Maar ze kunnen niet alles zelf meer, dus krijgen ze zorg en hulp. Wij vinden dat beleidsmakers zich moeten inleven in de mensen die zorg krijgen.

Als je nog nooit werkloos geweest bent, weet je niet hoe dat is. Als je nooit gescheiden bent, weet je niet hoe dat is. Als je nooit te maken hebt gehad met de zorg, geldt hetzelfde.

Er moet dus naar de mensen geluisterd worden. Dat geldt dus ook voor de hulpmiddelen wat deze mensen dienen te gebruiken. Bano bijvoorbeeld levert specifieke zorgbadkamers. En ook bij Bano zijn het de ‘ervaringsdeskundigen’ die duidelijk hebben gemaakt wat zij in een badkamer belangrijk vinden. Wetenschappers, ergonomen en fysiotherapeuten van de Universiteit van Bergen in Noorwegen, hebben die wensen vertaald in techniek en ergonomische voorwaarden. De beste Scandinavische interieurontwerpers hebben gezorgd voor een stijlvol design. Waarbij het smaakvolle kleurgebruik ook nog eens een functionele rol speelt. Bano brent met deze badkamer hulpmiddelen, functionaliteit in de zorg en ergonomisch comfort en design, samen in praktisch, dagelijks gebruik.

Stel je eens voor: in bad of onder de douche gaan is een dagelijks terugkerende, veel te inspannende bezigheid. Alle knoppen en badkamer elementen zijn niet handig te bedienen. Op die manier is onder de douche gaan voor zowel de gebruiker als de eventuele hulpverlener geen plezierige bezigheid! Terwijl het dat wel zou moeten zijn. Het is super inspannend, kost heel veel tijd en het is vooral niet comfortabel. Voor zowel de gebruiker als de hulpverlener . Comfortabele ergonomie van Bano badkamers betekent comfort.
Hulp is in een aantal gevallen zelfs niet meer nodig. In bad gaan is weer ‘quality time’. En helpen door de hulpverlener een flink stuk lichter en sneller.

Het doordachte ontwerp levert o.a. deze comfort- en gemaksvoordelen op:

  • Hulpverleners worden minder zwaar belast bij het helpen in de badkamer.
  • Hulpverleners hebben minder tijd nodig voor hulp in de badkamer.
  • Gebruikers kunnen langer, zonder hulp, gebruik maken van de badkamer.
  • Het schoonmaken gaat sneller en beter.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking. Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie. Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen