Dit maakt bewegen in de badkamer makkelijker en neemt de fysieke belasting af!
12 februari 2018 
in Blogs

Dit maakt bewegen in de badkamer makkelijker en neemt de fysieke belasting af!

Uit diverse onderzoeken en testen die er zijn uitgevoerd blijkt dat er behoefte is aan badkameroplossingen die aan de hoogte van de individuele gebruiker kan worden aangepast. Uit verschillende terugkoppelingen van verzorgers en verpleegsters bleek dat in hoogte verstelbare producten het gebruikers makkelijker maken om te bewegen en bovendien dat de fysieke belasting voor verzorgers en verpleegkundigen afneemt.

In hoogte verstelbare wastafel

Bano heeft daarom producten ontwikkeld waarvan de hoogte eenvoudig aan te passen is aan de wensen van de gebruiker. Het is mogelijk om de wastafel, het toilet, de handgreep bij het toilet en het douchezitje te verstellen. Bovendien kun je het toilet en de wastafel elektrisch verstellen. De wastafel is speciaal ontworpen om in de behoeften van de gebruikers te voorzien. De geïntegreerde handgreep zorgt ervoor dat de gebruiker zich veel veiliger voelt bij het uitvoeren van zijn of haar dagelijkste taken. Op de voorkant van de wastafel zit ook een afvoergoot, waardoor mensen die gebruik maken van een rolstoel dichtbij de rand van de wastafel kunnen komen.

Sta-op Toilet

Het toilet noemen we een sta-op toilet, welke met een handige knop in de steun kan worden bediend. Wanneer de senior wil plaatsnemen, laat hij de wc enkele decimeters omhoog komen zodat hij zo min mogelijk door de knieën hoeft. Vervolgens wordt de pot naar beneden gebracht, omdat een lage stand de stoelgang bevordert.

Opklapbaar douchezitje

Bano’s douchezitje kent vele voordelen. Zo heeft het zitje een ergonomische vormgeving en biedt het een comfortabele zithouding. Daarnaast is het douchezitje bedekt met schuimrubber voor een zacht, gedempt oppervlak. Zo voelt het gelijk warm aan en schrikt het niet af, wat voor o.a. dementerende mensen echt een verademing is! Bovendien is het douchezitje, net zoals alle andere Bano producten, heel erg makkelijk schoon te maken.

Dat de badkamer op veel punten kan worden aangepast is een uniek kenmerk van het Bano badkamerconcept.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking. Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie. Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen