Comfortabel thuis blijven wonen, dat wil toch iedereen?

Comfortabel thuis blijven wonen, dat wil toch iedereen?

Comfortabel thuis blijven wonen, dat wil toch iedereen? De maatschappij verandert steeds en zeker de laatste jaren is de tendens om zieken, gehandicapten, ouderen, zo lang mogelijk zelfstandig te laten blijven functioneren in onze maatschappij. Met je zeventig jaar naar het bejaardenhuis om lekker te niksen, dat is er niet meer bij! En dat zouden we ook niet willen: de senior van nu ziet er heel anders uit, gedraagt zich heel anders dan de bejaarde van pakweg dertig jaar geleden. Dat ouderdom met gebreken komt, dat geldt uiteraard nog steeds. Maar er wordt ook steeds meer bedacht om de senior fijn thuis zijn eigen huis en buurt te blijven wonen.

Comfortabel thuis blijven wonen

Als je ouder wordt, voel je je misschien niet altijd veilig. Maar dat moet je je wel voelen in je eigen huis! Dit kan door bepaalde hulpmiddelen aan te schaffen. Voor hulpmiddelen in de badkamer ben je bij Bano op het juiste adres. Het Bano badkamerconcept had nooit zo veilig en functioneel kunnen zijn zonder de hulp van de Universiteit in Bergen (Noorwegen). Maar wat veel mensen niet weten is dat het badkamerconcept ook is ontwikkeld door mensen die een functiebeperking hebben. Dat zijn nou juist de mensen die goed kunnen aangeven waarom iets wel of juist niet zou kunnen werken. En voor het ontwikkelen van een badkamer waarin mensen met een functiebeperking zich optimaal kunnen bewegen is dat natuurlijk een must.

Veilige badkamer hulpmiddelen 

Een Bano badkamer is niet alleen zeer functioneel, maar ook stijlvol en prachtig ontworpen. Een gezinsbadkamer wordt door veel verschillende mensen gebruikt met elk hun eigen behoeften: een Bano badkamer houdt daar rekening mee! Mensen zonder functionele beperkingen vergeten gemakkelijk dat sommige mensen moeite hebben om hun weg te vinden. Bovendien heeft niet iedereen dezelfde functionele motoriek, en is niet iedereen even mobiel. Iedereen loopt, ongeacht leeftijd, het risico van tijdelijke of blijvende fysieke veranderingen als gevolg van letsel of ziekte. Gezondheidsproblemen kunnen het uitvoeren van dagelijkse taken, zoals persoonlijke hygiëne in de badkamer, bemoeilijken. In een aangepaste fysieke omgeving krijgen gebruikers hun privéleven en zelfredzaamheid terug en voelen ze zich weer veilig.
Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers
Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen