Complete badkameroplossingen voor de zorgsector

Complete badkameroplossingen voor de zorgsector

Mensen die ouder worden of een bepaalde handicap hebben, zijn genoodzaakt om hun leven daarop aan te passen. Om hen daarbij te helpen, hebben wij speciaal een badkamerconcept ontwikkeld, geschikt voor zowel zorgorganisaties (zoals verpleeghuizen, ziekenhuizen etc.) als voor bij de mensen thuis. Het zijn complete badkameroplossingen voor de zorgsector. Maar alle onderdelen van de badkamer zijn ook afzonderlijk leverbaar, waardoor er in de loop van de tijd steeds een badkamerproduct bijbesteld kan worden.

Functionaliteit, veiligheid en hygiëne staan voorop

Functionaliteit, veiligheid en hygiëne staan voorop bij de badkamers van Bano Benelux. Alle badkamerhulpmiddelen zijn  elektrisch (en manueel) in hoogte verstelbaar, van wastafel tot toilet en douchezitje, en vrij van de grond. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor bijvoorbeeld een douchestoel of tillift. Alles wordt bevestigd door middel van moeren, zodat er niet gekit of gelijmd hoeft te worden. Zo ontstaat er minder snel bacteriegroei en is de badkamer heel gemakkelijk schoon te houden.

Veel hulpmiddelen met een dubbele functie

Wanneer iemand naar een seniorenflat of iets soortgelijks verhuist, zit hij vaak nog helemaal niet te wachten op een compleet aangepaste badkamer. Een douchezitje of leuningen zijn vaak nog helemaal niet nodig. Daarom kunnen onze hulpmiddelen op latere momenten bijbesteld worden, wanneer ze wel nodig zijn. Ook hebben onze doordachte hulpmiddelen een dubbele functie. Zo kan een handgreep aan de wastafel prima gebruikt worden om een handdoek op te hangen.

De douchestang en -beugel zijn twee ineen

De douchestang en -beugel zijn twee ineen. “Wanneer iemand valt, grijpt hij vaak wild om zich heen. De kans bestaat dat hij dan de stang vastgrijpt in plaats van de beugel. Onze douchestang- en beugel is gemaakt van stevig aluminium met een antibacteriële coating”, legt Theo Wor uit. De bijbehorende douchekop is vlak en makkelijk te bedienen, wat voorkomt dat de badkamer en het helpende personeel nat worden gesproeid. “Het doucheplanchet is bovendien altijd verplaatsbaar”. Speciaal voor rolstoelgebruikers zijn er aanpassingen, zoals een afvoer die helemaal achter in de wastafel zit, zodat de wastafel volledig onderrijdbaar is. De spiegels worden lager opgehangen en naast de anders zo brede wastafel wordt ruimte gecreëerd, waardoor ook een rolstoelgebruiker een onbelemmerd zicht heeft in de spiegel.

“Wanneer iemand valt, grijpt hij vaak wild om zich heen. De kans bestaat dat hij dan de stang vastgrijpt in plaats van de beugel. Onze douchestang- en beugel is gemaakt van stevig aluminium met een antibacteriële coating”

– Theo Wor – commercieel directeur Bano Benelux –

Prachtige en functionele badkamerhulpmiddelen

Wie denkt dat de badkamers er door al deze aanpassingen institutioneel uitzien, zit er goed naast. Bano Benelux gaat voor design. Ook senioren of jonggehandicapten willen immers gebruik maken van een mooie badkamer. Op het eerste gezicht zie je helemaal niet dat het om een aangepaste badkamer gaat. Maar uit de vernuftige oplossingen blijkt dat over ieder detail uitgebreid is nagedacht. Een voorbeeld hiervan is de speciaal ontworpen opaalkleurige lamp. Deze zorgt voor voldoende licht en een fijne atmosfeer. “Het bijzondere aan deze lamp is dat die ontwikkeld is door iemand die zelf zeer slechtziend is”, vertelt Theo Wor.

Complete badkameroplossingen voor de zorgsector - Bano Benelux

Complete badkameroplossingen voor de zorgsector – Bano Benelux

Zo lang mogelijk zelfstandig uit de voeten

Het liefst wordt Bano Benelux zo vroeg mogelijk bij de nieuwbouw of renovatie betrokken. Als specialist op het gebied van aangepaste badkamers kunnen wij deze ontwerpen, inmeten en installeren (door een installatieteam). Bij de installatie houden we rekening met het type bewoners dat gebruik gaat maken van de badkamer. Dankzij onze expertise kunnen we een kleine badkamer ontwerpen met een heel goede functionaliteit. Daardoor wordt er ruimte bespaard in de woning en kunnen bewoners zoveel en zo lang mogelijk zelfstandig uit de voeten.

Een uitkomst voor verplegend personeel

Bano Benelux voert gesprekken met cliënten, bewoners, verplegend personeel, de architect en de installateur om te achterhalen wat de wensen zijn. Ook over de exploitatiekosten denken ze mee. Dankzij de functionaliteit van de badkamers kan bijvoorbeeld iemand in een rolstoel zichzelf aankleden, waardoor er een verzorgende minder nodig is. Het verzorgend personeel wordt bovendien getraind in de manier waarop de badkamer het beste te gebruiken is.

Gemakkelijk in gebruik

“Onze badkamers zijn gemakkelijk in gebruik, maar je moet wel weten hoe. Wij leren het verplegend personeel hoe cliënten zelfstandig naar het toilet kunnen met behulp van de beugels. Bewoners moeten zolang mogelijk zelfstandig blijven, maar wanneer het nodig is moet het personeel hen kunnen helpen”, aldus Wor. Hij vertelt dat Bano Benelux altijd contact met hun klanten houdt om in de gaten te houden of de badkamers goed gebruikt worden, want ook bij personeelsverloop moet de informatie goed overgedragen worden. Ook staan ze altijd klaar voor het beantwoorden van vragen en onderhoud. “We leveren een heel duurzaam product met drie jaar garantie. Onze badkamers gaan 20 tot 25 jaar mee. Je kunt altijd beginnen met bijvoorbeeld een elektrisch sta-op toilet, waarna je pas jaren later een elektrisch in hoogte verstelbare wastafel of aangepaste douche bestelt.

5 essentiële tips voor veilig douchen - Bano Benelux - Vraag om badkamer hulpmiddelen

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen