Deze aangepaste badkamer is gemaakt om te ‘ont’ zorgen
Bano Zorgbadkamers
Dennis Verhoef
Bano Zorgbadkamers
04/09/2019
3 min
0

Deze aangepaste badkamer is gemaakt om te 'ont' zorgen

04/09/2019
3 min
0

De aangepaste badkamer van Bano is gemaakt om te ‘ont’ zorgen. De badkamer is mooi en praktisch voor een ieder. We vertellen je er in dit artikel meer over.

Wat wordt bedoeld met ‘ont’ zorgen?

Vanaf het moment dat je de Bano Badkamer binnenloopt kun je je overal aan vasthouden. Je beweegt je er beter en kan bijvoorbeeld makkelijker zelf van en naar het toilet gaan. In dat geval trek je jezelf op via de handgrepen die aan beide zijden aanwezig zijn. En wat te denken van de wastafel? Is het niet makkelijk om met een rolstoel helemaal onder de wastafel te kunnen zonder dat je je stoot aan bijvoorbeeld leidingen? De zorg-wastafel van Bano heeft hierover nagedacht. En mocht je nog goed kunnen staan, maar toch een steuntje nodig hebben, dan kun je je altijd vasthouden aan de handgrepen aan de wastafel en de kast.

Aangepaste douche

Dit geldt ook voor het douchen. In een aantal gevallen heb je zelfs geen verzorger meer nodig wanneer je jezelf wilt wassen. Dit bedoelen wij precies met ‘ont’ zorgen. Je hebt dus minder zorg nodig, wat een verbetering is van de kwaliteit van leven. Bovendien kunnen de verzorgers makkelijker hun werk doen, zonder zichzelf te overbelasten. Dit komt omdat de werkomgeving voor verplegend personeel aanzienlijk wordt verbeterd door de Bano zorgbadkamer.

Waarom hebben de eigenaren deze badkamer ontwikkeld?

Zij wilden meer voldoening krijgen in hun beroepsmatig leven en zagen, dat er op het gebied van badkamers in zorgcomplexen en ziekenhuizen veel te verbeteren viel. Een team van ergotherapeuten, fysiotherapeuten, verplegers, industriële ontwerpers en installateurs ontwikkelden samen met Roy Elsayed en Torbjørn Olseth, de juiste badkamer voor de zorg! Goed om te vertellen is dat Bano tevens een kenniscentrum is. Wij luisteren goed naar bewoners en verzorgers, waardoor wij altijd nieuwe ideeën vanuit de praktijk kunnen integreren in onze Badkamer.

Wat is nu precies het Bano badkamerconcept?

De Bano badkamer is mooi en praktisch voor een ieder. Een vinding is het sta-op toilet welke het van en naar het toilet veel makkelijker maakt. Daarnaast zijn ook de wastafel, de toilethandgrepen en het douchezitje in hoogte verstelbaar. Voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en woningcorporaties met regelmatig nieuwe bewoners/bezoekers, is dit een uitkomst. De badkamer is ontwikkeld door mensen met een beperking, voor mensen met een beperking. Direct bij binnenkomst kun je van en naar het volgende object gaan, waarbij je jezelf overal aan kunt vasthouden. Zo vergroot je de zelfredzaamheid. Bekijk hieronder een korte uitleg van de unieke aangepaste badkamer.

Waarom kan de badkamer zo klein zijn?

Onze ervaring heeft ons geleerd, dat grote badkamers niet de beste badkamers zijn. Senioren, gehandicapten en mensen die niet meer zo goed ter been zijn vinden het moeilijk om zich veilig in een badkamer te bewegen. Wij willen dat zo lang mogelijk de privacy bewaard wordt in de badkamer. Dat is de reden waarom Bano een kleinere badkamer heeft ontworpen. Zo blijf je langer onafhankelijk en krijg je (een deel van) je zelfredzaamheid terug. Bovendien voel je je enorm veilig in de badkamer.

Hygiënische badkamer - Aangepaste badkamers - Bano Zorgbadkamers

De hygiëne

In veel zorgstellingen ligt het gevaar van infecties altijd op de loer. Daarom hebben wij alle intensief gebruikte elementen in de badkamer een speciale antibacteriële coating gegeven, die goed te onderhouden is. Uiteraard ook te gebruiken voor in je eigen huis. Zoals je ziet in de foto hierboven hangen alle componenten aan de muur en raken ze de vloer niet. Indien nodig kan het douchezitje worden opgeklapt, waardoor er meer ruimte ontstaat voor een tillift of douchebrancard. Tevens komt dit de hygiëne ten goede, aangezien de vloeren makkelijk schoon te maken zijn.

Maak een afspraak - innovatie zorgkamer - bano benelux - badkamer hulpmiddelen

Wij helpen jou graag aan een veilige badkamer!

Wij zijn er speciaal voor senioren, ouderen en mensen met een beperking. Onze willen dat iedereen in Nederland (en België en Luxemburg) zo veilig en functioneel mogelijk kan douchen met een designvolle en veilige badkamer. De badkamer hulpmiddelen zijn passend voor bij de mensen thuis, voor verpleeghuizen, ziekenhuizen, woonzorgcomplexen, zorghotels, serviceflats en meer. Omdat veel badkamers in Nederland niet veilig zijn en op de lange termijn veel geld kosten zijn we een aantal jaar geleden begonnen met dit unieke Noorse concept hier te introduceren. Het maximaliseert de zelfredzaamheidvoorkomt ongelukken en kan op lange termijn veel geld besparen.

Reacties
Categorieën