Deze badkamer aanpassingen geven ons weer een toekomst!

Deze badkamer aanpassingen geven ons weer een toekomst!

Stel je voor dat je zelf nog mobiel bent, maar je partner helaas niet. Je wilt bij elkaar blijven wonen, maar dan moeten er wel aanpassingen komen. Jetty Rippe en Paul de Haan hebben hiervoor een oplossing gevonden. “Deze badkamer aanpassingen hebben ons weer een toekomst gegeven”, vertelt Jetty Rippe enthousiast

De ziekte van Parkinson zorgt ervoor dat je situatie steeds meer verslechterd

Jetty vertelt: “Paul heeft Parkinson, dat is een ziekte die er voor zorgt dat je steeds meer verslechterd. Op dit moment wonen we op een heerlijke locatie en het zou jammer zijn als wij zou moeten verhuizen omdat douchen en naar het toilet gaan te moeilijk wordt.”

Paul vult aan: “Ik moet er niet aan denken om aan vreemde handen te worden overgeleverd. Gelukkig kwamen wij dankzij de website van Bano Benelux de aangepaste badkamer tegen en dachten gelijk dat dit weleens de oplossing zou kunnen zijn om hier te blijven wonen. Dat is misschien wel mijn grootste wens.”

Kees Verhoef van Bano overlegt met Jetty Rippe en Paul de Haan over de mogelijkheden - Bano Benelux

Kees Verhoef van Bano Benelux overlegt met Jetty Rippe en Paul de Haan over de mogelijkheden om de badkamer aan te passen.

Onderzoek naar de mogelijkheden in de huidige badkamer

Voordat er badkamer aanpassingen plaatsvinden, moet er eerst een onderzoek gedaan worden naar de mogelijkheden. “De medewerkers van Bano zijn eerst langsgekomen om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn in onze huidige badkamerruimte”, vult Jetty aan.

Kees Verhoef van Bano Benelux vertelt hier meer over: “Als eerst willen we altijd de huidige situatie zien om een indruk te krijgen. Hierdoor kunnen we bepalen wat wij moeten gaan doen om er voor te zorgen dat Jetty en Paul weer veilig en functioneel gebruik kunnen maken van de badkamer”. Na het bezichtigen van de badkamer is er de conclusie getrokken dat er een sta-op toilet wordt geplaatst en dat de bestaande douchecabine wordt “omgetoverd” tot een aangepaste douche.

“Een aangepaste badkamer zorgt ervoor dat je weer veilig kunt douchen. De aangepaste badkamer van Bano ziet er niet uit als een zorgbadkamer, en kan daarom overal worden toegepast. – Kees Verhoef

Senioren badkamer binnen een week geplaatst!

Binnen een week tijd is de badkamer van Jetty en Paul veranderd in een mooie badkamer die tegelijkertijd veilig en praktisch is. “Deze week hebben wij als zeer positief ervaren. Het is allemaal heel goed gegaan en wonder boven wonder ook nog heel snel.

We zien het als een enorme verbetering. Hier waren we al die tijd naar op zoek”, aldus Paul.  In de badkamer zijn ook grijze wandbeugels geplaatst. Deze zijn belastbaar tot 500 kg en het kost je weinig moeite om je hieraan op te trekken. 

De ergonomische gemaakte handgreep voor de douchekop is ideaal voor mensen met de ziekte parkinson. Het kost heel weinig kracht om deze te verstellen. Daarnaast is het sta-op toilet een uitvinding voor iedereen die moeilijk op en van het toilet komt.

“We hebben samen weer een toekomst door deze badkamer aanpassingen!”

Voor Jetty en Paul betekent het ze hier nog een hele tijd kunnen wonen en dat ze samen weer een toekomst hebben! Paul is zichtbaar geëmotioneerd en vertelt:

“Je gaat dusdanig achteruit met deze ziekte (parkinson), dat je degenereert als ware. Zolang je jezelf kan helpen met douchen en je persoonlijke hygiëne dan is dat een enorme pré!”. Het was fantastisch om te zien dat er een oplossing is gekomen voor Jetty en Paul. Bekijk hieronder de video die RTL4 heeft gemaakt met het geweldige resultaat. 

Ook zoals Paul en Jetty zo lang mogelijk in je eigen woning blijven wonen?

Ervaar je steeds meer ongemakken van je beperking in of rondom het huis en wil je hier een oplossing voor? Wij kunnen je helpen met het realiseren van badkamer aanpassingen waardoor de badkamer weer functioneel en veilig is, zonder dat het opvalt. Het zou toch geweldig zijn als je weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen?

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen