Waarom een douche voor ouderen beter is dan een bad
04 oktober 2016 
in Blogs

Waarom een douche voor ouderen beter is dan een bad

Waarom een douche voor ouderen beter is dan een bad? Vaak krijgen we de vraag waarom wij geen bad aanbieden. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat een douche voor ouderen beter is dan een bad. Nu is het zo dat mensen vaak veel aandacht besteden aan hun badkamer. Van praktisch tot luxe, van glanzend wit tot diep zwart, elke badkamer heeft een persoonlijk tintje. Maar het is goed om te weten dat de badkamer de ruimte in huis is waar jaarlijks de meeste ongelukken gebeuren.

Zoals net gemeld is de badkamer is een van de plaatsen in huis waar je statistisch bekeken het meeste risico loopt om te vallen. En als je valt, kom je vaak hard en vervelend terecht door de stenen tegels en de vervelende randen. Met het aanschaffen van een inloopdouche kun je veel problemen voorkomen. Hierdoor kun je veilig de badkamer ruimte in en uit lopen. Ook kunt u zich voor extra zekerheid vasthouden aan op strategische plaatsen aangebrachte beugels van bijvoorbeeld Bano zorgbadkamers.

Uiteraard is in bad gaan voor veel mensen een veel fijnere beleving dan onder de douche gaan. Daar kunnen wij ons in vinden. Maar wanneer je wat minder mobiel wordt kan het ook levensgevaarlijk zijn. Dus wanneer je de keuze hebt tussen een bad of een douche, zorg dan dat je de keuze maakt voor een inloopdouche. Een inloopdouche is veel veiliger dan een bad. Wanneer je uit bad wilt gaan zijn er altijd drempels waar je over heen kunt vallen en je lelijk kunt bezeren. De Bano zorgbadkamer is een doordachte badkamer die dit advies uiteraard heeft omarmd. De aangepaste badkamer is het resultaat van meer dan vijf jaar studie en onderzoek. Het concept is constant in beweging en wordt steeds verder ontwikkeld na advies van gebruikers en verzorgend personeel. Dit maakt Bano Badkamers dé badkamerleverancier voor mensen met een lichamelijke beperking en voor het zorgpersoneel.

Douche hulpmiddelen van Bano

Om je op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van de douche hulpmiddelen van Bano. De douche hulpmiddelen hebben een mooi design en zijn gemaakt van zeer duurzaam materiaal. Ondanks de functionaliteit straalt de douche warmte uit.

 Douchezitje
▪ Douchestang
▪ Douchekop
▪ Douchethermostaat
▪ Doucheplanchet

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking. Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie. Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen