Zo is douchen voor de gebruiker en hulpverlener een plezierige bezigheid!

Zo is douchen voor de gebruiker en hulpverlener een plezierige bezigheid!

Douchen moet voor de gebruiker en hulpverlener een plezierige bezigheid zijn. Een verpleeghuis ziet er vaak erg gezellig uit. In de eetzaal zit het vol met Rummikub-spelende opa’s en oma’s onder het genot van een advocaatje met slagroom. Maar toch worden veel mensen liever oud in hun eigen huis en vertrouwde omgeving.

Langer thuis blijven wonen

De overheid voert sinds enkele jaren beleid om ervoor te zorgen dat mensen langer thuis blijven wonen of verhuizen naar een aangepaste woning. Pas in het uiterste geval gaan we wonen in een verpleeghuis. Tot zover goed. Alleen maakt de overheid het ons wel lastig door gelijktijdig te bezuinigen op zaken als thuiszorg. Veel zorgtaken komen daarom te liggen bij de familie en kennissenkringen. Er is niks mis met een beetje participeren. Maar twintig uur per week aan zorg taken spenderen is vaak lastig als je tegelijkertijd een drukke baan of gezin moet managen!
Niet voor niets is een groot deel van deze mantelzorgers overbelast en zijn er veel verplegers en verzorgers die overspannen thuis zitten. Wij hebben veel innovatieve toepassingen bedacht voor in de badkamer, dit om het leven thuis voor u en de eventuele mantelzorgers en/of verzorgers te vergemakkelijken. En dat scheelt al een heel stuk, want één van de belangrijkste plekken van een huis is de badkamer.

Tijd voor kwaliteit in de badkamer!

Stel je eens even voor: douchen is iets wat je elke dag doet, maar helaas is deze bezigheid voor jou veel te inspannend. Alle knoppen en badkamer elementen zitten ‘veel te hoog, te laag of te ver weg ‘. Op die manier is douchen voor zowel de gebruiker als de eventuele hulpverlener niet leuk! Terwijl het juist wel leuk en ontspannend moet zijn. Het is nodeloos inspannend, kost heel veel tijd en helaas niet comfortabel. 
Comfortabele ergonomie van Bano zorgbadkamers betekent comfort. Hulp is in een aantal gevallen zelfs niet meer nodig. Douchen is weer ‘quality time’. En helpen door de hulpverlener een flink stuk lichter en sneller.

De aangepaste badkamer van Bano Zorgbadkamers heeft ondanks zijn functionele achtergrond een zeer warme uitstraling. Dat doet de huiselijke sfeer erg goed. De herkenbaarheid van het sta-op toilet en de zorg-wastafel wordt bereikt door doordachte kleuraccenten.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen