arrow_drop_up arrow_drop_down
15 mei 2018 
in Blogs

Douchestoel kopen? Kies voor een ergonomische douchezitje

De douchestoel van Bano is uniek in zijn soort. Eigenlijk is het ook geen douchestoel, maar een douchezitje. Het is in hoogte verstelbaar en kent daarnaast nog veel meer voordelen. Zo heeft het zitje een ergonomische vormgeving en biedt het een comfortabele zithouding tijdens het douchen.

Doordacht douchezitje

Dat Bano staat voor een doordacht badkamerconcept speciaal voor mensen met een beperking, is geen geheim. Zo is de douchestoel bijvoorbeeld bedekt met schuimrubber voor een gedempt en zacht oppervlak. Het water wordt door middel van een opening in het midden perfect afgevoerd. Ook is het zitje super makkelijk schoon te maken. Het wordt geleverd met een optionele afstelling van de hoogte. Stevige montagesteunen bieden een solide constructie. Het douchezitje is bovendien getest tot een belastbaarheid van 250 kilogram. Fijn is dat het douchezitje makkelijk opklapbaar is wanneer deze niet wordt gebruikt.

Opklapbaar douchezitje - Bano zorgbadkamers

Opklapbaar douchezitje – Bano zorgbadkamers

Toepasbaar in elke douche

Het zitje kan toegepast worden in elke douche waar personen zittend moeten of willen douchen. Oorspronkelijk is het Bano zitje ontwikkeld voor toepassing in de Bano zorgbadkamer, maar ook buiten dit complete concept voor de zorg is hij praktisch en super veilig. Bovendien blijken de badkameronderdelen van Bano langer (onafhankelijk) bruikbaar voor ouderen en personen met een lichamelijke beperking. De douchestoel kan een grote bijdrage leveren wanneer men zelfstandig wilt blijven douchen. Daarnaast vergemakkelijkt het zitje de zorgtaken van verplegend personeel.  Het biedt de gebruiker dus veel voordelen.

Met of zonder hoogte-afstelling

De douchestoel wordt geleverd met bevestigingsbeugels met of zonder hoogte-afstelling. De hoogte is gemakkelijk verstelbaar. De hoogte kan versteld worden van 40-60 cm (20 cm) met de armsteunen. De bevestigingsbeugels zitten stevig in de muur gemonteerd, waardoor de douchestoel geschikt is voor een belasting van 500 kg. De stoel kan worden opgeklapt als de stoel niet in gebruik is.

Minimaal 3 jaar garantie

Indien badkamer onderdelen worden geïnstalleerd door een Bano-gecertificeerde installateur, is de garantie maar liefst 5 jaar! De levensduur van het gehele badkamerconcept is 20 tot 25 jaar. Wanneer er fabricagefouten voordoen hebben onze klanten het recht om het product binnen 3 jaar na installatie in te ruilen voor een gelijkwaardig product of een product met vergelijkbare eigenschappen. Dat is pas goede service.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies