Douchestoel kopen? Kies voor een ergonomische douchezitje

Douchestoel kopen? Kies voor een ergonomische douchezitje

De douchestoel van Bano is uniek in zijn soort. Eigenlijk is het ook geen douchestoel, maar een douchezitje. Het is in hoogte verstelbaar en kent daarnaast nog veel meer voordelen. Zo heeft het zitje een ergonomische vormgeving en biedt het een comfortabele zithouding tijdens het douchen.

Waarom is een douchezitje beter dan een douchestoel?

Al hoewel vaak wordt gepropageerd dat een douchestoel (douche stoel) of douchekruk stevig staat is dat helaas niet altijd het geval. Wanneer men dreigt te vallen en zich wilt opvangen aan de douchestoel is de kans dat de stoel omvalt aanzienlijk. En dat betekent in veel gevallen dat de desbetreffende persoon ook valt. Dat kun je voorkomen door een douchezitje aan de muur te monteren. Wanneer men dan dreigt te vallen is er altijd de mogelijkheid om je op te vangen aan het douchezitje. Bovendien hebben douchezitjes van hoge kwaliteit ook beugels gemonteerd aan het douchezitje. Kies altijd voor een veilig en comfortabel douchezitje.

Waarom is een douchezitje beter dan een douchestoel?
Bekijk hier meer informatie over de ergonomische douchezitjes van Bano

Doordacht douchezitje van Bano

Dat Bano staat voor een doordacht badkamerconcept speciaal voor mensen met een beperking, is geen geheim. Zo is het douchezitje opklapbaar en neem het weinig ruimte in beslag. Daarbij is het bedekt met schuimrubber voor een gedempt, anti slip en heeft het een zachte zitting. Het water wordt door middel van een opening in het midden perfect afgevoerd. Ook is het zitje super makkelijk schoon te maken en dat is goed voor de persoonlijke hygiëne. Het wordt geleverd met een optionele afstelling van de hoogte. Stevige montagesteunen bieden een solide constructie. Het douchezitje is bovendien getest tot een maximaal gebruikersgewicht van 250 kilogram. Fijn is dat het douchezitje makkelijk opklapbaar is wanneer deze niet wordt gebruikt

Opklapbaar douchezitje - Bano zorgbadkamers

Opklapbaar douchezitje – Bano zorgbadkamers

Praktisch en veilig douchezitje aan de muur

Wanneer het douchezitje van Bano niet in gebruik is, kan er veel ruimte bespaard worden door het douchezitje in te klappen tegen de muur.  Fijn aan het Bano douchezitje is dat het toegepast kan worden in elke douche waar personen zittend moeten of willen douchen. Oorspronkelijk is het Bano zitje ontwikkeld voor toepassing in de Bano zorgbadkamer, maar ook buiten dit complete badkamerconcept voor de zorg is hij praktisch en veilig. Het douchezitje van Bano wordt vaak een ‘douchestoel aan de muur‘ genoemd, maar dat is het eigenlijk niet.

Opklapbare douchestoelen en verrijdbare douchestoelen zijn niet te vergelijken met opklapbaar douchezitjes. Een opklapbaar douchezitje biedt meer stevig- en veiligheid.

Toepasbaar in elke douche

Het zitje kan toegepast worden in elke douche waar personen zittend moeten of willen douchen. Oorspronkelijk is het Bano zitje ontwikkeld voor toepassing in de Bano zorgbadkamer, maar ook buiten dit complete concept voor de zorg is hij praktisch en super veilig. Bovendien blijken de badkameronderdelen van Bano langer (onafhankelijk) bruikbaar voor ouderen en personen met een lichamelijke beperking. De douchestoel kan een grote bijdrage leveren wanneer men zelfstandig wilt blijven douchen. Daarnaast vergemakkelijkt het zitje de zorgtaken van verplegend personeel.  Het biedt de gebruiker dus veel voordelen.

Met of zonder hoogte-afstelling

De douchestoel wordt geleverd met bevestigingsbeugels met of zonder hoogte-afstelling. De hoogte is gemakkelijk verstelbaar. De hoogte kan versteld worden van 40-60 cm (20 cm) met de armsteunen. De bevestigingsbeugels zitten stevig in de muur gemonteerd, waardoor de douchestoel geschikt is voor een belasting van 500 kg. De stoel kan worden opgeklapt als de stoel niet in gebruik is.

Langer bruikbaar

De badkamer blijkt langer (onafhankelijk) bruikbaar voor ouderen en personen met een lichamelijke beperking, wanneer men in staat is zelfstandig te douchen. Een Bano douchezitje kan hierbij een bijdrage leveren. Ook vergemakkelijkt het zitje de zorgtaken van eventueel verplegend personeel. Wat ook een prettige bijkomstigheid is dat het douchezitje bestaat uit materiaal wat gelijk de lichaamstemperatuur opneemt. Dit zorgt ervoor dat mensen niet schrikken van een koud douchezitje.

Minimaal 3 jaar garantie

Indien badkamer onderdelen worden geïnstalleerd door een Bano-gecertificeerde installateur, is de garantie maar liefst 5 jaar! De levensduur van het gehele badkamerconcept is 20 tot 25 jaar. Wanneer er fabricagefouten voordoen hebben onze klanten het recht om het product binnen 3 jaar na installatie in te ruilen voor een gelijkwaardig product of een product met vergelijkbare eigenschappen. Dat is pas goede service.

Douchezitje voor thuis en zorgorganisaties

Voor iedereen die moeite heeft om staand te douchen is het ergonomisch vormgegeven douchezitje van Bano eenuitkomst. Dit douchezitje biedt de gebruiker een optimale zithouding bij het nemen van een douche. Het is toe te passen in thuissituaties en in zorgorganisaties zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen en woonzorgcentra. Heeft u vragen? Wij helpen u graag!

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen