arrow_drop_up arrow_drop_down
30 april 2018 
in Blogs

Waarom is een douchezitje beter dan een douchestoel?

Voor iedereen die moeite heeft om staand te douchen is het ergonomisch vormgegeven douchezitje van Bano uitkomst. Dit douchezitje biedt de gebruiker een optimale zithouding bij het nemen van een douche. Maar waarom is een douchezitje beter dan een douchestoel? Dat kun je hier lezen.

Waarom is een douchezitje beter dan een douchestoel?

Al hoewel vaak wordt gepropageerd dat een douchestoel of douchekruk stevig staat is dat helaas niet altijd het geval. Wanneer men dreigt te vallen en zich wilt opvangen aan de douchestoel is de kans dat de stoel omvalt aanzienlijk. En dat betekent in veel gevallen dat de desbetreffende persoon ook valt. Dat kun je voorkomen door een douchezitje aan de muur te monteren. Wanneer men dan dreigt te vallen is er altijd de mogelijkheid om je op te vangen aan het douchezitje. Bovendien hebben douchezitjes van hoge kwaliteit ook beugels gemonteerd aan het douchezitje.
Douchezitje van Bano
Bekijk hier meer informatie over de ergonomische douchezitjes van Bano

Praktisch en veilig

Wanneer het douchezitje van Bano niet in gebruik is, kan er veel ruimte bespaard worden door het douchezitje in te klappen tegen de muur.  Fijn aan het Bano douchezitje is dat het toegepast kan worden in elke douche waar personen zittend moeten of willen douchen. Oorspronkelijk is het Bano zitje ontwikkeld voor toepassing in de Bano zorgbadkamer, maar ook buiten dit complete badkamerconcept voor de zorg is hij praktisch en veilig.

Langer bruikbaar

De badkamer blijkt langer (onafhankelijk) bruikbaar voor ouderen en personen met een lichamelijke beperking, wanneer men in staat is zelfstandig te douchen. Een Bano douchezitje kan hierbij een bijdrage leveren. Ook vergemakkelijkt het zitje de zorgtaken van eventueel verplegend personeel. Wat ook een prettige bijkomstigheid is dat het douchezitje bestaat uit materiaal wat gelijk de lichaamstemperatuur opneemt. Dit zorgt ervoor dat mensen niet schrikken van een koud douchezitje.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies