‘Een bad als je ouder wordt is vragen om problemen’

‘Een bad als je ouder wordt is vragen om problemen’

Mevrouw Plazier (83) heeft een Bano Zorgbadkamer. Hoewel mevrouw op leeftijd is, is zij nog erg ondernemend en zelfstandig. Daar hecht zij grote waarde aan. ‘Ik woon nog op mezelf en rij auto. Dat blijf ik voorlopig graag doen.’

Zorginstelling

Mw. Plazier heeft een meervoudig gehandicapte dochter. Deze woonde tot voor kort in een zorginstelling van het ASVZ. Bij deze zorginstelling werd een nieuw gebouw geplaatst, waarin ook de dochter haar woonruimte zou krijgen. Mevrouw Plazier werd gevraagd mee te denken over de indeling van de kamer van haar dochter en kreeg ze de gelegenheid de bijbehorende badkamer zelf in te richten. Zo ontmoette ze Theo Wor van Bano Zorgbadkamers.

De aangepaste badkamer bij mevrouw Plazier

Bano Zorgbadkamer

Het concept van de Bano Zorgbadkamer sprak haar aan. Niet alleen de badkamer in de zorginstelling werd aangepast met badkamer hulpmiddelen van Bano. Mevrouw koos ervoor ook de badkamer op haar huisadres te laten aanpassen. ‘Ik had in de oude badkamer een bad. Dat is als je ouder wordt vragen om problemen.’ De badkamer is naast een stroeve vloer, voorzien van diverse hulpmiddelen uit de Bano zorgbadkamer. Zo is het sta-op toilet geïnstalleerd, de in hoogte verstelbare wastafel en de aangepaste douche met het douchestoeltje.

“Niet alleen de badkamer in de zorginstelling werd aangepast met hulpmiddelen van Bano. Mevrouw koos ervoor ook de badkamer op haar huisadres te laten aanpassen.”

Sta op toilet

De badkamer is geïnstalleerd door Loodgietersbedrijf Simon B.V. Op de vraag hoe de badkamer bevalt is mevrouw kort maar krachtig. ‘Uitstekend!’ Het hulpmiddel dat haar het beste bevalt is toch wel het sta op toilet. ‘Mijn dochter is hier elk weekend en voor haar zet ik toilet altijd wat lager. Voor mijzelf vind ik de steunen bij het toilet erg fijn.

sta-op toilet bij mevrouw Plazier

Het douchestoeltje is ook voor mijn dochter. Zij heeft een wankel evenwicht en moet daarom zittend douchen. Ze heeft ook veel aan de steunen aan de wastafel. Daar houdt ze zich heel stevig aan vast. Maar in de toekomst ga ik er vast ook voordeel van hebben.’

zorgwastafel in de badkamer van mevrouw Plazier

De dochter van mevrouw Plazier is inmiddels verhuisd naar een andere woonvorm. De Bano Zorgbadkamer bij de eerdere zorginstelling is achtergebleven. ‘Het is ook zo wat om het weer uit te breken. Hopelijk heeft nu iemand anders er profijt van!’

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen