‘Een bad als je ouder wordt is vragen om problemen’

‘Een bad als je ouder wordt is vragen om problemen’

Mevrouw Plazier (85) heeft een Bano Zorgbadkamer. Hoewel mevrouw op leeftijd is, is zij nog erg ondernemend en zelfstandig. Daar hecht zij grote waarde aan. ‘Ik woon nog op mezelf en rij auto. Dat blijf ik voorlopig graag doen.’

Zorginstelling

Mw. Plazier heeft een meervoudig gehandicapte dochter. Deze woonde tot voor kort in een zorginstelling van het ASVZ. Bij deze zorginstelling werd een nieuw gebouw geplaatst, waarin ook de dochter haar woonruimte zou krijgen. Mevrouw Plazier werd gevraagd mee te denken over de indeling van de kamer van haar dochter en kreeg ze de gelegenheid de bijbehorende badkamer zelf in te richten. Zo ontmoette ze Theo Wor van Bano Zorgbadkamers.

De aangepaste badkamer bij mevrouw Plazier

Bano Zorgbadkamer

Het concept van de Bano Zorgbadkamer sprak haar aan. Niet alleen de badkamer in de zorginstelling werd aangepast met badkamer hulpmiddelen van Bano. Mevrouw koos ervoor ook de badkamer op haar huisadres te laten aanpassen. ‘Ik had in de oude badkamer een bad. Dat is als je ouder wordt vragen om problemen.’ De badkamer is naast een stroeve vloer, voorzien van diverse hulpmiddelen uit de Bano zorgbadkamer. Zo is het sta-op toilet geïnstalleerd, de in hoogte verstelbare wastafel en de aangepaste douche met het douchestoeltje.

“Niet alleen liet ik de badkamer in de zorginstelling aanpassen met de innovatieve hulpmiddelen van Bano, die zowel functionaliteit als comfort bieden. Ik zag het belang van veiligheid en zelfstandigheid in en besloot daarom ook de badkamer in mijn eigen huis te laten transformeren. Deze keuze weerspiegelt mijn wens om een omgeving te hebben die mij in staat stelt om met vertrouwen en gemak mijn dagelijkse routines uit te voeren, ongeacht mijn leeftijd of eventuele fysieke uitdagingen.” - Mevrouw Plazier

Sta op toilet

De badkamer is geïnstalleerd door Loodgietersbedrijf Simon B.V. Op de vraag hoe de badkamer bevalt is mevrouw kort maar krachtig. ‘Uitstekend!’ Het hulpmiddel dat haar het beste bevalt is toch wel het sta op toilet. ‘Mijn dochter is hier elk weekend en voor haar zet ik toilet altijd wat lager. Voor mijzelf vind ik de steunen bij het toilet erg fijn.

sta-op toilet bij mevrouw Plazier

Het douchestoeltje is ook voor mijn dochter. Zij heeft een wankel evenwicht en moet daarom zittend douchen. Ze heeft ook veel aan de steunen aan de wastafel. Daar houdt ze zich heel stevig aan vast. Maar in de toekomst ga ik er vast ook voordeel van hebben.’

zorgwastafel in de badkamer van mevrouw Plazier

De dochter van mevrouw Plazier is inmiddels verhuisd naar een andere woonvorm. De Bano Zorgbadkamer bij de eerdere zorginstelling is achtergebleven. ‘Het is ook zo wat om het weer uit te breken. Hopelijk heeft nu iemand anders er profijt van!’

"De tevredenheid van onze klanten staat centraal in alles wat we doen bij Bano Zorgbadkamers. Het inspirerende verhaal van mevrouw Plazier onderstreept het belang van een aangepaste badkamer voor zowel ouderen als mensen met een beperking. Onze missie is om iedereen de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel te leven. Het feit dat we een positieve impact kunnen hebben op het dagelijks leven van mevrouw Plazier en haar dochter vult ons met trots." - Kees Verhoef, Directeur van Bano Zorgbadkamers.

De toekomst van zelfstandig wonen

In een tijd waarin de vergrijzing toeneemt en de behoefte aan zelfstandig wonen groeit, is het essentieel om te investeren in oplossingen die deze zelfstandigheid ondersteunen. De ervaring van mevrouw Plazier is een prachtig voorbeeld van hoe een zorgvuldig ontworpen en aangepaste woonruimte een positieve impact kan hebben op het dagelijks leven van ouderen. Door te kiezen voor een Bano Zorgbadkamer, heeft mevrouw Plazier niet alleen geïnvesteerd in haar huidige comfort, maar ook in haar toekomstige welzijn. Het is een stap vooruit in het waarborgen van een veilige, comfortabele en zelfstandige levensstijl, ongeacht de uitdagingen die de toekomst kan brengen.

De kracht van aanpassing

In een wereld waarin zelfstandigheid en comfort steeds belangrijker worden, speelt de aanpassing van woonruimtes een cruciale rol. Voor ouderen en mensen met een beperking kan een goed aangepaste ruimte het verschil betekenen tussen afhankelijkheid en zelfredzaamheid. Bano Zorgbadkamers begrijpt dit als geen ander.

Door nauw samen te werken met klanten zoals mevrouw Plazier, zorgen we ervoor dat elke badkamer niet alleen functioneel is, maar ook een veilige en comfortabele plek wordt. Het is deze toewijding aan kwaliteit en zorg die Bano Zorgbadkamers onderscheidt in de markt.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen