Een badkamerconcept die zelfredzaamheid optimaliseert
29 oktober 2018 
in Blogs

Een badkamerconcept die zelfredzaamheid optimaliseert

Na bijvoorbeeld een zware operatie of een beroerte is de kans groot dat de mensen niet meteen in staat zijn om hun oude leven weer op te pakken. Ze zullen op allerlei gebieden ondersteuning nodig hebben. Dit is een badkamerconcept die de zelfredzaamheid optimaliseert.

Specifieke badkamer hulpmiddelen

Niet alleen door gespecialiseerde professionals is er ondersteuning nodig (bijvoorbeeld door middel van verschillende therapieën waarmee samengewerkt wordt aan het herstel), maar ook door specifieke hulpmiddelen die de zelfredzaamheid vergroten. Mensen die revalideren worden al snel aangemoedigd om zoveel mogelijk zelf te doen, zodat ze sneller weer naar hun eigen vertrouwde huis kunnen. Bano Benelux kan specifieke hulpmiddelen voor de sanitaire ruimten organiseren. Uiteraard op een zo’n ergonomisch en veilig mogelijke manier.

In een woonzorgcentrum (of verpleeghuis) wonen mensen die een behandeling of verpleging nodig hebben vanwege een lichamelijke- of andere beperking zoals bijvoorbeeld dementie. De mensen krijgen daar intensieve zorg en alle behandelingen die ze nodig hebben. Er is 24 uur per dag zorg aanwezig. In een woonzorgcentrum bieden ze ook kleinschalig wonen waarin een huishouden gedeeld kan worden met verschillende bewoners. Juist in een woonzorgcentrum is het van belang dat de sanitaire ruimten zijn ingericht op een zo’n hygiënisch en veilig mogelijke manier. Het liefst met elementen die in hoogte verstelbaar zijn. Zodat de hoogte van bijvoorbeeld het toilet of de wastafel op maat afgesteld kan worden voor de verschillende inwoners (door 1 simpele druk op de knop kunnen ze dit zelf ook doen). 

Omdat onderzoek heeft uitgewezen dat er behoefte is aan een oplossing die aan te passen is voor iedere gebruiker. Uit feedback van de verzorgers en verpleegsters blijkt dat in hoogte verstelbare elementen ervoor zorgen dat zij gebruikers makkelijker kunnen helpen en tevens de werkbelasting doen verlagen. Dit is de deze reden waarom Bano een badkamerconcept ontwikkeld heeft met daarin producten die gemakkelijk aangepast kunnen worden om aan de behoeften van de gebruikers te kunnen voldoen.

Wij helpen en ondersteunen waar nodig is met professioneel advies.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking.Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie.Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen