Gemeenten vergoeden badkamer hulpmiddelen van Bano Zorgbadkamers

Gemeenten vergoeden badkamer hulpmiddelen van Bano Zorgbadkamers

Het even geduurd, maar de eerste gemeenten vergoeden de badkamer hulpmiddelen van Bano Zorgbadkamers.

Scandinavië een voorloper op het gebied van zorg

In Scandinavië lopen ze op het gebied van zorg ver voor op Nederland. Daar is het besef in tegenstelling tot Nederland dat kwaliteit van leven uitermate belangrijk is voor bewoners en verzorgend personeel. In Nederland zijn wij nu begonnen om ons op de toekomst voor te bereiden, thuis en bij zorgorganisaties. Voor de thuissituatie moeten gemeenten, zorgverzekeraars en de mensen zelf in Nederland nu echt gaan inzien dat aanpassingen in het huis nodig zijn om de toekomst zonder zorgen in te gaan. En laten we eerlijk zijn: één van de belangrijkste plekken in huis voor een persoon is de badkamer. Dit moet natuurlijk, ondanks het ouder worden of vanwege een functionele beperking, op een manier die bij de mensen past: veilig, vertrouwd en van alle gemakken voorzien. En juist dat zijn de uitgangspunten van de aangepaste badkamer van Bano zorgbadkamers.

Goed nieuws is dat de eerste WMO-loketten inmiddels de Bano badkamer vergoeden. En dat betekent wel degelijk dat langzaam de knop om gaat bij gemeenten in Nederland.  En daar zijn wij als Bano natuurlijk heel blij mee.

Hoe zorgt een Bano zorgbadkamer ervoor dat de zelfredzaamheid en veiligheid zo hoog mogelijk is?

Eén van de belangrijkste kenmerken van een goede functionele badkamer is de juiste plaatsing van alle hulpmiddelen in een badkamer. In het geval van het badkamerconcept van Bano Benelux (welke afkomstig is uit Noorwegen) is elk product, na jarenlang testen en gebruiken, aangepast en verder ontwikkeld voor de best mogelijke functionaliteit. Mede door advies van ergotherapeuten bleek dat in hoogte verstelbare producten het gebruikers gemakkelijk maken om te bewegen en dat de fysieke belasting voor eventuele (mantel)zorgers bovendien afneemt.

Prachtige en functionele badkamer hulpmiddelen

De badkamer hulpmiddelen zijn prachtig en functioneel. Zo hebben we een elektrisch in hoogte verstelbaar toilet (sta-op toilet),  een elektrisch in hoogte verstelbare zorg-wastafel en een in hoogte verstelbaar douchezitje. Bovendien is het douchezitje ook nog eens opklapbaar. Doordat de producten aan de muur gemonteerd zijn, blijft er meer vloerruimte over, zodat er genoeg ruimte is voor eventuele hulpmiddelen. Tevens helpt dit mee om de hygiëne op een zo hoog mogelijk niveau te brengen! Schoonmaken is eenvoudiger en effectiever door het totale ontwerp.

5 jaar onderzoek

Voor het ontwikkelen van een badkamer waarin mensen met functionele beperkingen zich optimaal kunnen bewegen, heeft Bano Benelux meer dan 5 jaar onderzoek gedaan naar de (natuurlijke) bewegingspatronen van mensen. Dit heeft geleid tot een badkamer waarin gebruiker zich veilig en minder afhankelijk voelt. Sterker nog: ouderen en mensen met functionele beperkingen die zich zonder hulp in de badkamer kunnen redden hebben meer zelfvertrouwen, privacy en waardigheid!

Vergoedt uw gemeente ook al Bano producten? Neem contact op met het WMO-loket van uw gemeente.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen