Een functionele badkamer met een warme uitstraling.

Een functionele badkamer met een warme uitstraling.

De badkamer van Bano Benelux heeft ondanks zijn functionaliteit een warme uitstraling, wat de huiselijke sfeer ondersteunt. De herkenbaarheid van toilet en wastafel wordt bereikt door doordachte kleuraccenten.

Lang onderzoek naar optimale functionaliteit

Dankzij een lang onderzoek (meer dan vijf jaar) door de Universiteit in Bergen (Noorwegen) in samenwerking met zorgbehoevenden, industrieel ontwerpers, artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, verpleegsters en verzorgers, is een nauwkeurige productontwikkeling ontstaan. De badkamer is geheel opgebouwd vanuit het oogpunt van de cliënt. De ergonomische vormgeving zorgt ervoor dat de zelfredzaamheid en daardoor de privacy van de zorgbehoevenden sterk wordt vergroot. Een ander voordeel van het Bano badkamerconcept is dat het een modulaire badkamer is. Ten opzichte van conventionele systemen is het dus snel te plaatsen en.. te verplaatsen!

Fijn om te weten dat het een heel duurzaam systeem is. Zo gaan onze producten minimaal 20 tot 25 jaar mee. Tevens is het noodzakelijk om te weten dat het verzorgend personeel aanzienlijk minder wordt belast!

Ondanks zijn functionaliteit heeft de Bano badkamer een warme uitstraling!

Ondanks zijn functionaliteit heeft de Bano badkamer een warme uitstraling. Bekijk al onze badkamer hulpmiddelen.

Tijd voor kwaliteit in de badkamer

Stel je eens voor: Onder de douche gaan is een dagelijks terugkerende, veel te inspannende bezigheid. Alle knoppen en badkamer elementen zitten ‘te hoog, te laag of te ver weg ‘. Op die manier is douchen voor zowel de gebruiker als de eventuele hulpverlener geen plezierige bezigheid! Terwijl het dat juist wel zou moeten zijn. Het is nodeloos inspannend, vaak tijdrovend en vooral niet comfortabel. Voor zowel de gebruiker als de hulpverlener. Comfortabele ergonomie van Bano zorgbadkamers betekent comfort. Hulp is in een aantal gevallen zelfs niet meer nodig. In bad gaan is weer ‘quality time’. En helpen door de hulpverlener een flink stuk lichter en sneller.

Het doordachte ontwerp levert daardoor een aantal comfort- en gemaksvoordelen op:

  • Hulpverleners worden minder zwaar belast bij het helpen in de badkamer.
  • Hulpverleners hebben minder tijd nodig voor hulp in de badkamer.
  • Gebruikers kunnen langer, zonder hulp, gebruik maken van de badkamer.
  • Het schoonmaken gaat sneller en beter.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen