Een functionele badkamer kan een grote verbetering zijn
01 maart 2016 
in Blogs

Een functionele badkamer kan een grote verbetering zijn

Een functionele badkamer kan een grote verbetering zijn. In dit artikel vertellen we je er alles over

Een functionele badkamer is een badkamer welke speciaal geschikt is gemaakt voor senioren (ouderen) en mensen/kinderen met een beperking.  Een badruimte zonder aanpassingen is een bijzonder gevaarlijke ruimte. Een functionele badkamer zorgt ervoor dat de veiligheid en zelfredzaamheid naar het hoogste niveau wordt gebracht. Wanneer er goede sanitaire hulpmiddelen in de badruimte aanwezig zijn en de badkamer obstakelvrij is, spreekt men van een functionele badkamer.

In de functionele badkamer van Bano Benelux worden veel in hoogte verstelbare producten gecombineerd met als belangrijkste doel de veiligheid van de patiënt te waarborgen. De badkamer zorgt ervoor dat het elke dag makkelijker wordt voor degenen die het gebruiken. Dit komt mede door de juiste plaatsing van alle badkamer hulpmiddelen. Fijn is dat elk product, na een jarenlange test- en gebruiksperiode, aangepast en verder ontwikkeld wordt voor de best mogelijke functionaliteit.

Ook de veiligheid van de verpleegkundige wordt geoptimaliseerd. Zo is er bijvoorbeeld voldoende ruimte om badkamer hulpmiddelen te verplaatsen en te gebruiken. Ook heeft onderzoek uitgewezen dat er behoefte is aan een oplossing die aan te passen is voor iedere gebruiker. Zo blijkt het dat in hoogte verstelbare elementen ervoor zorgen dat zij gebruikers makkelijker kunnen helpen en tevens de werkbelasting doen verlagen. Vandaar dat Bano dit in zijn concept heeft toegepast.

Video van het sta-op toilet

Video van de in hoogte verstelbare zorg-wastafel

Aangepaste badkamer al mogelijk vanaf 4 m2

Een functionele badkamer hoeft niet groot te zijn. Zo kan Bano Benelux al vanaf 4 m2 een functionele badkamer realiseren! Een kleine badkamer, kan een grote verbetering zijn!

Advies nodig voor een functionele badkamer? Neem contact met ons op

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking. Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie. Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen