Gebruikersgemak van het toilet is van levensgroot belang!

Gebruikersgemak van het toilet is van levensgroot belang!

Lees hier waarom het gebruikersgemak van een toilet zeer belangrijk is.

Gebruikersgemak van een toilet

Het toilet (of wc) mag dan vaak wel het kleinste kamertje van huis of gebouw zijn, dat wil niet zeggen dat gebruikersgemak niet belangrijk is. Voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn, problemen met hun evenwicht hebben of een rolstoel gebruiken is een toilet vaak moeilijk te gebruiken, of erger nog, helemaal niet te gebruiken!  Dit geldt ook voor mensen met incontinentie of een stoma. Zij willen het toilet ook gebruiken om zich te verschonen, maar veel toiletten zijn daar niet op toegerust.

Uniek in hoogte verstelbaar toilet

Bano’s in hoogte verstelbare reservoirs kunnen zowel met de hand als elektrisch hoogte versteld worden. We noemen het ook wel het sta-op toilet. Uiteraard geheel naar de behoefte en lengte van de gebruiker. Bovendien verlicht en vereenvoudigt dit de werkzaamheden van de verzorger (betere werkomgeving voor verplegend personeel). Het toilet heeft een versteltraject van van 40 tot 60cm. Het Bano toilet heeft een ergonomisch ontwerp zodat de gebruiker een veilige en comfortabele zithouding heeft. Het toilet heeft een universele vormgeving, is 70cm lang en aangepast voor rolstoelgebruikers. Maar wat veel mensen niet weten dat de belasting maar liefst getest is tot 500 KG! Bijna niet te breken!

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Toilethandgrepen

De toilethandgrepen van Bano hebben uiteraard ook een ergonomisch ontwerp, waardoor ze een goede en stevige grip bieden. Door voorover te leunen en de kracht van het bovenlichaam te gebruiken kan de gebruiker zelf van het toilet opstaan. De toilethandgrepen zijn leverbaar in 90 en 70 cm.

Badkamer hulpmiddelen voor toilet, douche en badkamer

We hebben veel meer badkamer hulpmiddelen dan alleen het toilet. We hebben een volledig aangepaste badkamer gerealiseerd in samenwerking met onze specialisten. Denk hierbij aan ergotherapeuten, fysiotherapeuten en zorgbehoevende zelf.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen