Een stukje geschiedenis over het intelligente badkamerconcept van Bano!

Een stukje geschiedenis over het intelligente badkamerconcept van Bano!

De geschiedenis van het intelligente badkamerconcept van Bano. De oprichters van Bano waren ervan overtuigd dat badkamers voor ouderen en andere mensen met speciale behoeften konden worden verbeterd zonder dat daar meteen hoge kosten aan verbonden waren. In 1997 stelden zij een team van deskundigen samen om hun droom te realiseren. Ze brachten ervaren fysiotherapeuten met expertise op het gebied van mobiliteit, enkele toonaangevende Noorse industriële ontwerpers, architecten, directeuren van verzorgingscentra, gebruikers en verplegend personeel bij elkaar.

Nauwkeurige productontwikkeling

Op verschillende locaties werden prototypen geplaatst, zodat de badkamer in een dagelijkse setting kon worden getest. Dit leverde nieuwe inzichten en waardevolle feedback op, zodat het ontwerp kon worden geperfectioneerd. Nauwkeurige productontwikkeling kost tijd, maar het resultaat is het wachten waard. Toen Bano in 2002 zijn badkamerconcept introduceerde, waren de reacties positief en overweldigend. ‘Hier hebben we op gewacht. Een functionele badkamer die er aantrekkelijk uitziet en tegelijkertijd praktisch is.’ Goede voorbeelden zijn het elektrische sta-op toilet, de elektrisch in hoogte verstelbare wastafel en het opklapbare en in hoogte verstelbare douchezitje.

Prijzen

In 2005 ontving Bano de Noorse ontwerpprijs. Ook in het buitenland wordt Bano’s badkamerconcept steeds vaker gekozen door gebruikers met speciale behoeften. De reden hiervoor is simpel: Bano ontwerpt met het oog voor de zorg en gebruik in de zorg.

Productie

Bano ontwikkelt en produceert de meeste producten in de eigen fabrieken in Sandane (Noorwegen). Op ons fabrieksterrein van 4000 m² is onder andere een centraal magazijn gevestigd om een effectieve en veilige logistiek proces te garanderen. Alle producten die bij BANO worden ontwikkeld en geproduceerd zijn onderhevig aan diverse testen en kwaliteitsprocedures.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen