Een stukje geschiedenis over het intelligente badkamerconcept van Bano!
14 maart 2017 
in Blogs

Een stukje geschiedenis over het intelligente badkamerconcept van Bano!

De geschiedenis van het intelligente badkamerconcept van Bano. De oprichters van Bano waren ervan overtuigd dat badkamers voor ouderen en andere mensen met speciale behoeften konden worden verbeterd zonder dat daar meteen hoge kosten aan verbonden waren. In 1997 stelden zij een team van deskundigen samen om hun droom te realiseren. Ze brachten ervaren fysiotherapeuten met expertise op het gebied van mobiliteit, enkele toonaangevende Noorse industriële ontwerpers, architecten, directeuren van verzorgingscentra, gebruikers en verplegend personeel bij elkaar.

Nauwkeurige productontwikkeling

Op verschillende locaties werden prototypen geplaatst, zodat de badkamer in een dagelijkse setting kon worden getest. Dit leverde nieuwe inzichten en waardevolle feedback op, zodat het ontwerp kon worden geperfectioneerd. Nauwkeurige productontwikkeling kost tijd, maar het resultaat is het wachten waard. Toen Bano in 2002 zijn badkamerconcept introduceerde, waren de reacties positief en overweldigend. ‘Hier hebben we op gewacht. Een functionele badkamer die er aantrekkelijk uitziet en tegelijkertijd praktisch is.’ Goede voorbeelden zijn het elektrische sta-op toilet, de elektrisch in hoogte verstelbare wastafel en het opklapbare en in hoogte verstelbare douchezitje.

Prijzen

In 2005 ontving Bano de Noorse ontwerpprijs. Ook in het buitenland wordt Bano’s badkamerconcept steeds vaker gekozen door gebruikers met speciale behoeften. De reden hiervoor is simpel: Bano ontwerpt met het oog voor de zorg en gebruik in de zorg.

Productie

Bano ontwikkelt en produceert de meeste producten in de eigen fabrieken in Sandane (Noorwegen). Op ons fabrieksterrein van 4000 m² is onder andere een centraal magazijn gevestigd om een effectieve en veilige logistiek proces te garanderen. Alle producten die bij BANO worden ontwikkeld en geproduceerd zijn onderhevig aan diverse testen en kwaliteitsprocedures.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking. Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie. Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen