arrow_drop_up arrow_drop_down
21 december 2017 
in Blogs

In elk openbaar gebouw zou een goed werkend gehandicaptentoilet moeten zijn!

In elk openbaar gebouw zou een goed werkend gehandicaptentoilet moeten zijn. Het wordt ook vaak een invalidentoilet of mindervaliden toilet genoemd. Het is een toilet dat aangepast is zodat mensen met een lichamelijke beperking er zonder hulpverlening gebruik van kunnen maken. Op veel openbare locaties in Nederland zijn deze mindervaliden toiletten aanwezig. Helaas is dit nog niet het geval bij in ieder openbaar gebouw. En in veel gevallen zijn ze er wel, maar is de kwaliteit niet altijd hoogwaardig.

Rolstoeltoegankelijk

Het Nederlands Instistuut voor Rolstoeltoegankelijkheid heeft een paar jaar geleden een landelijk onderzoek uitgevoerd op aanwezig gehandicaptentoiletten in Nederland. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat maar liefst 66 procent van de mindervalide toiletten ontoegankelijk en onbruikbaar zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. En dat is erg veel. Opvallend is dat in vergelijking met andere landen uit Europa het in Nederland minder goed geregeld is. Zo kan Nederland een voorbeeld nemen aan Italië, daar krijgt een restaurant alleen een vergunning als het ook een mindervaliden toilet heeft.

Elektrisch sta-op toilet - Bano Zorgbadkamers

Elektrisch sta-op toilet – Bano Zorgbadkamers

Miva toilet van Bano Zorgbadkamers

Bano’s in hoogteverstelbare reservoirs kunnen nu zowel manueel als elektrisch in hoogte versteld worden. Dit zorgt voor verlichting en vereenvoudiging van de werkzaamheden van de verzorger, omdat men nu in staat is om snel en eenvoudig de hoogte van het toilet af te stellen op de behoefte van de gebruiker. Het toilet is verstelbaar in hoogte van 40 tot 60 cm. Het reservoir wordt geleverd met ofwel een zwengel om de hoogte van het toilet handmatig te verstellen, dan wel een knop om de hoogte elektrisch aan te passen. De hoogte van het toilet alsmede de hoogte van de toilethandgrepen kunnen op deze manier eenvoudig op de juiste manier afgesteld worden. 

Sta-op toilet - Gehandicaptentoilet - Mindervalide Toilet - 6

Wandtoilet voor in hoogte verstelbare reservoirs

Het Bano zorgtoilet is ergonomisch ontworpen en biedt veiligheid en zitcomfort. Het toilet kan uitgebreid worden met een rugsteun voor extra veiligheid. Het toilet is hygiënisch en voorzien van een zeer stabiele toiletbril. Het eenvoudige mechanisme zorgt ervoor dat het gemakkelijk is schoon te maken. De toiletbril is voorzien van zijklossen aan de onderkant voor meer stabiliteit tijdens bewegingen van en naar het toilet. De maximale belasting is maar liefst 500 kg. En dus bijna niet kapot te krijgen. We noemen het ook weleens gekscheren een ‘onverwoestbare’ wc.

In elk openbaar gebouw zou een goed werkend gehandicaptentoilet moeten zijn! - Bano Benelux

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies