Hoe richt je de comfortbadkamer toekomstgericht in?

Hoe richt je de comfortbadkamer toekomstgericht in?

Hoe richt je de comfortbadkamer toekomstgericht in? Volkomen terecht beleefde de badkamer de laatste jaren een revival, met veel meer aandacht voor design, comfort en ontspanning. En dat gaat verder dan fraai ogende producten. Voldoende plaats, een barrièrevrij ontwerp en functioneel slimme ingrepen zorgen ervoor dat élke generatie plezier beleeft aan de meest ontspannende plek in huis. Maar waarop moet je precies letten? We zetten enkele aandachtspunten op een rij.

Hoe richt je de comfortbadkamer toekomstgericht in?

Voor een ‘generatiebadkamer’ is een goed voorontwerp een must. Dat wil zeggen een heldere interieurarchitectuur met voldoende bewegingsruimte. Indien mogelijk voorzie je dus bij de bouw al genoeg plaats voor de badkamer. Een kleine, volgepropte ruimte kan immers nooit zorgen voor rust en ontspanning. Met die basisvoorwaarden vervuld, is elke comfortbadkamer, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie, eenvoudig binnen handbereik dankzij de hedendaagse techniek en design van sanitair producten.

Inloopdouche

Met de leeftijd neemt ook het belang van een makkelijk toegankelijke inloopdouche toe. Die is niet alleen optisch ruimtelijker, maar ook een investering in de toekomst. Zeker wanneer deze van een zitplaats is voorzien, zoals een opklapbaar douchezitje aan de wand. Zowel douchezitjes als handgrepen kunnen tegenwoordig stijlvol verwerkt worden in elk badkamerinterieur. Helemaal handig is het, wanneer een handgreep in de douche dichtbij de bevestiging van de handdouche wordt aangebracht. Jong en oud weet zich daarmee verzekerd van een veilige in- en uitstap. De aangepaste badkamer van Bano is met een doordacht concept een voorloper op alle andere zorgbadkamers.

Plaatsing aangepast toilet

Een andere uitdaging in het badkamerontwerp is de plaatsing van de wc. De wc-hoogte is essentieel voor het gebruiksgemak. Voor kinderen bijvoorbeeld is het handiger als de wc lager hangt. Volwassenen en vooral senioren verkiezen een hogere zitpositie, omdat je dan makkelijker kunt rechtstaan. Met deze aspecten werd al in de productontwikkeling rekening gehouden, want Bano heeft met het oog hierop een elektrisch in hoogte verstelbaar toilet en een elektrisch in hoogte verstelbare wastafel in het assortiment. Het elektrisch in hoogte verstelbare toilet noemen we ook wel een sta-op toilet.


Test de veiligheid van je badkamer

Twijfel je over de veiligheid van je badkamer? Of wil je zeker weten of jouw badkamer veilig is? Aan de hand van een aantal vragen en stellingen hebben we een test gemaakt waardoor je in enkele minuten erachter komt of de huidige situatie in de badkamer veilig is.

Test hier de veiligheid van de badkamer

Makkelijk bedienbare comfortbadkamer

In het algemeen, en zeker bij comfortbadkamers, is het belangrijk om producten te kiezen die het leven in de badkamer makkelijker maken, eenvoudig te bedienen. De instelbare kraan bewaakt de juiste watertemperatuur. Ook kan worden gedacht aan producten waarvan de talrijke voordelen ‘achter de schermen’ werken, zoals voorwandelementen. Al het leidingwerk wordt daarmee aan het oog onttrokken. Tegelijkertijd ontstaat meer ruimte in geval er zorgverlening nodig is.

Een comfortbadkamer van Bano is vrij van obstakels en uitgevoerd met ergonomische producten die zich aan alle leefomstandigheden aanpassen. Door een keuze te maken voor functionele, stijlvolle designproducten wordt de badkamer een ruimte voor jong en oud. Een doordacht ontwerp en intelligente badkamer hulpmiddelen maken dat mogelijk.

 

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen