De mogelijkheid om hulp uit te stellen is heel veel waard!

De mogelijkheid om hulp uit te stellen is heel veel waard!

Mensen met een functionele beperking en senioren/ouderen die zich zonder hulp kunnen redden in een badkamer. De senioren badkamer van Bano kan een verademing zijn.

De mogelijkheid om hulp uit te stellen is heel veel waard!

Wanneer mensen zich niet veilig voelen op een badkamer en zichzelf in mindere mate kunnen redden voelt dat in veel gevallen als een aanzienlijke verslechtering van hun kwaliteit van leven. Denk maar is over hoe het zal zijn als je afhankelijk bent om naar de wc of badkamer te gaan. Daar word je niet vrolijk van! En de mogelijkheid om dit moment uit te stellen is heel veel waard.

Badkamer oplossing

Een oplossing voor in de badkamer is een badkamer die de ruimte optimaal benut. Bovendien een badkamer waarbij de inrichting speciaal is ontwikkeld en de plaatsing van de elementen goed is uitgekiend. Het badkamerconcept van Bano is een goed voorbeeld hoe je de zelfredzaamheid van de mensen kunt maximaliseren. Dit concept geeft de gebruiker de mogelijkheid om vanaf het zorgtoilet, de zorg-wastafel te gebruiken en andersom. Bovendien is er door het gebruik van de stevige Bano handgrepen, bij het toilet en wastafel, veel gemakkelijker om overeind te komen en bij de wastafel te gaan staan. Deze handgrepen hebben een uniek ontwerp die nauwkeurig op de juiste plaats worden gemonteerd. Zo dat de doucheruimte zo veilig mogelijk wordt. Dankzij een speciaal ontwikkelde douchezitje wordt de persoonlijk hygiëne van de gebruiker ook nog een stuk eenvoudiger.

Bano’s sta-op toilet

Het opsta toilet kan voor mensen die het niet lukt om alleen op het toilet te gaan zitten, een perfecte uitkomst zijn. Vaak worden in Nederland voor dergelijke situaties veel te makkelijk een verhoogde toiletpot ingezet.  Deze voldoet vaak niet. Een verhoogde toiletpot heeft ook nog ernstige nadelen (door de hoge zit, moet meer druk gegeven worden om de darmen en blaas te legen met als gevolg meer risico op hersenbloedingen en incontinentie). Bano Benelux heeft daarvoor een een elektrisch sta-op toilet gerealiseerd.
Een sta-op toilet is als het ware een elektrische toilet Als deze in de hoogste stand staat, hoeft iemand er alleen maar tegenaan te leunen en via een bedieningsknop in de armsteun kunnen de mensen zelf het toilet in hoogte verstellen. Hieronder kun je een filmpje vinden hoe het in zijn werk gaat.

Een zeer groot voordeel van het Systeem van Bano is dat de werkzaamheden van de verzorgsters, verpleegsters en helpenden veel lichter worden. Zo kan er veel tijd worden bespaard en die tijd kan weer gebruikt worden voor het verzorgen van mensen. 

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen