Deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat steeds meer ouderen langer thuiswonen
24 januari 2019 

Deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat steeds meer ouderen langer thuiswonen

Woon je al heel je leven in een fijne wijk of buurt? En zou je de leuke gesprekken met de buren, de lekkere koffie in het buurthuis of de mooie wandelroutes voor geen goud willen missen? Dat betekent dat je zo lang mogelijk thuis wilt blijven wonen. Maar wat moet je doen als je niet meer zo makkelijk in en uit het bad kan gaan? Of dat het traplopen niet meer makkelijk gaat? Dit betekent uiteraard niet dat je naar een verpleeghuis moet.

Uit onderzoek van de NZa (Nederlands Zorg-Autoriteit) is naar voren gekomen dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen. Echter weten ze de weg niet altijd te vinden naar de juiste hulpmiddelen. In mei 2018 is er een meting geweest waarin naar voren kwam dat maar liefst 94 procent van de ouderen nog thuis woont. Bovendien is het aantal zelfstandig wonende 85-plussers van 65 procent in 2012 naar 72 procent in 2016 gestegen. Een huis veiliger maken kan al door bijvoorbeeld een bedbeugel of traplift of een inloopdouche te plaatsen. In dit blog laten we zien welke mogelijkheden er zijn om lekker thuis te blijven wonen op de vertrouwde plek. En lichten uit waarmee wij je kunnen helpen.

Langer thuis wonen - Bano Benelux

Ouderen wonen steeds langer thuis

Zoals je ongetwijfeld weet is voldoende slaap zeer belangrijk. Maar het is nog belangrijker dat je zonder veel moeite in en uit bed kunt komen. Mocht je ouder worden kan dit minder makkelijk worden. Om dat probleem te tackelen zijn er verschillende aanpassingen beschikbaar die kunnen helpen om extra stabiliteit te geven in bed. Dit geeft je meer veiligheid en zekerheid. Voorbeelden hiervan zijn een installatie van een bedsteun of een lichtknop die automatisch aangaat als je wakker wordt en uit bed wilt stappen (of als je naar bed gaat). Deze hulpmiddelen helpen je op een fijne manier om makkelijk en veilig het bed in en uit te stappen. Zo kun je met een gerust hart gaan slapen. Kijk voor slaapkamer hulpmiddelen eens bij Wissner Bosserhoff.

Mensen die ouder worden ervaren dat de lichamelijke klachten toenemen. Dit kan erg lastig zijn om naar een bovenverdieping te komen. Pijnlijke gewrichten of een versleten knie kunnen mensen ervan weerhouden om de trap te nemen. Dit is ook één van de grootste redenen dat ouderen mensen willen verhuizen naar een woning met maar één verdieping of misschien wel een verzorgingshuis. Maar als je er goed over nadenkt is dit eigenlijk helemaal niet nodig. Een traplift kan uitkomst bieden. Hiermee wordt naar boven gaan weer simpel!

In de badkamer gebeuren over het algemeen de meeste ongelukken. Een natte vloer kan gevaarlijk zijn als iemand slecht ter been is. En zonder aanpassingen in de badkamer is de kans op een valpartij erg groot. Ook het in bad stappen kan voor mensen met een lichamelijke aandoening erg moeilijk zijn. Om lekker en zonder zorgen te douchen is het van belang om badkamer hulpmiddelen te kopen die de badkamer weer veilig maken. Daarbij zijn bijvoorbeeld een in hoogte verstelbaar douchezitje, een zorg-wastafel of elektrisch sta-op toilet een verademing. Mocht je advies willen om een aangepaste badkamer te kopen dan staan wij uiteraard voor je klaar

 

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking. Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie. Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Hennie Roks de Gooijer.
Door

Hennie Roks de Gooijer.

op 24 Jan 2019

Mooi om dit allemaal te lezen , bedankt daarvoor.

Dennis-Verhoef
Door

Dennis-Verhoef

op 04 Apr 2019

Graag gedaan, Hennie :)

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen