In hoogte verstelbaar reservoir van Bano Benelux

In hoogte verstelbaar reservoir

Op deze pagina lichten we het in hoogte verstelbare reservoir uit. Het reservoir is er, net zoals de gehele aangepaste badkamer, speciaal voor ouderen, senioren en mensen met een beperking.
Wat is een in hoogte verstelbaar reservoir

Wat is een in hoogte verstelbaar reservoir?

Een reservoir is de spoelinrichting van een toiletsysteem waarin water wordt vastgehouden voor het reinigen van de toiletpot. Het reservoir is voorzien van een waterinlaat en is aan de onderzijde verbonden met de toiletpot door middel van een verticale buis. Een in hoogte verstelbaar reservoir beweegt mee omhoog of omlaag wanneer er bijvoorbeeld een sta-op toilet of draaibaar toilet is geïnstalleerd. 

In hoogte verstelbaar reservoir van Bano

Het in hoogte verstelbaar reservoir van Bano kan handmatig met een zwengel of elektrisch in hoogte worden versteld. Hierdoor kan het zorgtoilet snel en gemakkelijk worden aangepast aan de lengte van de individuele gebruiker en wordt het werk van het verzorgend personeel veel eenvoudiger.


De hoogte inbouwreservoir (hoogte reservoir toilet) van de vloer tot de toiletrand kan worden aangepast van 41 tot 61 cm.


Een toilet hoogte 48 cm is bijvoorbeeld ook heel makkelijk mogelijk. 

Het in hoogte verstelbaar reservoir van Bano kan in hoogte worden versteld. Hierdoor kan het zorgtoilet snel en gemakkelijk worden aangepast aan de lengte van de individuele gebruiker en wordt het werk van het verzorgend personeel veel eenvoudiger. 

Elektrisch of handmatig in hoogte te verstellen

Het reservoir wordt geleverd met een zwengel of een elektrische hoogte-afstelling. Hierdoor wordt het heel eenvoudig om de hoogte van het toilet en de bijbehorende handgreep aan te passen.


Voor badkamers met externe leidingen is een uitbreidingsmodule nodig. Zie de bijbehorende specificaties voor meer informatie. Maximale belasting: 500 kg

Materiaal in hoogte verstelbaar reservoir

  • Constructie van gegalvaniseerd staal
  • Deksel van ABS/PMMA Accessoires
  • Bekijk hier het productblad 

Meer weten over het in hoogte verstelbaar reservoir?

Dan ben je bij Bano Benelux op het juiste adres. Wij helpen particulieren en zorgorganisaties om de veiligheid en zelfredzaamheid in de badkamer en toiletruimte enorm te verbeteren.


Neem contact op om een offerte en/of advies aan te vragen via het contactformulier.