arrow_drop_up arrow_drop_down
29 augustus 2016 
in Blogs

In je eigen huis moet alles veilig en vertrouwd voelen

In je eigen huis moet alles veilig en vertrouwd voelen. Naarmate je ouder wordt, neemt je mobiliteit af. Misschien krijg je wat meer moeite met lopen. Soms val een tas dragen, opstaan of bukken je een tikje zwaar. Zwaardere mobiliteitsbeperkingen kunnen je normale gang van zaken belemmeren, zoals bijvoorbeeld naar het toilet gaan. Tot een bepaald punt kun je niet meer zonder hulpmiddelen. Meestal is het dan al te laat. Onze tip is dan ook:

Pas je huis tijdig aan, zodat het je leven in en rondom je huis vergemakkelijkt en je je veilig en vertrouwd blijft voelen!

Zelfredzaamheid en veiligheid maximaliseren in de badkamer

Eén van de belangrijkste kenmerken van een goede functionele badkamer is de juiste plaatsing van alle hulpmiddelen in een badkamer. In het geval van aangepaste badkamer van Bano Benelux (welke afkomstig is uit Noorwegen) is elk product, na een jarenlange test- en gebruiksperiode, aangepast en verder ontwikkeld voor de best mogelijke functionaliteit. Zo hebben de makers van de badkamer hulpmiddelen van Bano in hoogte verstelbare hulpmiddelen bedacht. Uit feedback van ergotherapeuten bleek namelijk dat in hoogte verstelbare producten het gebruikers gemakkelijk maken om te bewegen en dat de fysieke belasting voor eventuele (mantel)zorgers daarmee afneemt. De beste badkamer producten zijn het (elektrisch) in hoogte verstelbaar toilet (dit noemen we ook wel het sta-op toilet), het in hoogte verstelbare en opklapbare douchezitje en de (elektrisch) in hoogte verstelbare zorg-wastafel. Bijkomend voordeel is dat alle producten aan de muur zijn bevestigd. Zo blijft er meer vloerruimte over en is er genoeg ruimte voor eventuele hulpmiddelen (denk bijvoorbeeld aan een tillift). Bovendien werkt dit mee om er een ultra hygiënische badkamer van te maken. Het schoonmaken is vele malen eenvoudiger en effectiever door het totale ontwerp.

Meer zelfvertrouwen, privacy en waardigheid

Voor het ontwikkelen van een badkamer waarin mensen met functionele beperkingen zich optimaal kunnen bewegen, heeft Bano Benelux meer dan 5 jaar onderzoek gedaan naar de natuurlijke bewegingspatronen van mensen. Dit heeft geleid tot een badkamer waarin gebruiker zich veilig en minder afhankelijk voelt. Sterker nog:

Ouderen en mensen met functionele beperkingen die zich zonder hulp in de badkamer kunnen redden hebben meer zelfvertrouwen, privacy en waardigheid!

Kosten Bano Zorgbadkamer

In Nederland vragen wij altijd “wat zijn de kosten?” Om die vraag direct te beantwoorden heeft Bano hier een exploitatiekosten – onderzoek op los gelaten. De conclusie is een ogenschijnlijk dure badkamer van rond de 8000 euro, maar heeft een garantie van 5 jaar, een levensbestendigheid van 20 tot 25 jaar en leidt tot besparing op verplegend personeel.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies