Juiste inzet van hulpmiddelen vergroot zelfredzaamheid!

Juiste inzet van hulpmiddelen vergroot zelfredzaamheid!

Juiste inzet van hulpmiddelen vergroot zelfredzaamheid. Wmo en Wlz zouden de zorg dichter bij de burger moeten brengen. Maar zien gebruikers, mantelzorgers en experts de bomend door het bos nog wel?

Mensen langer zelfstandig en zelfredzaam thuis laten wonen

Mensen langer zelfstandig en zelfredzaam thuis laten wonen, dat is de doelstelling van dit kabinet. Dichtbij de burger zijn gemeenten, experts en mantelzorgers diegene die daarbij de sleutel in handen hebben. Zij moeten met beperkte middelen toch zorgen dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen blijven doen in de maatschappij.

Gemeenten, experts en mantelzorgers hebben de sleutel in handen om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen. Echter zijn goede hulpmiddelen hierbij van groot belang.

Juiste inzet van hulpmiddelen vergroot zelfredzaamheid

Dat is de uitdaging waar wij met z’n allen voor staan. Daarbij is niet alleen de instrumentele benadering van belang ( lees: compensatie van functieverlies), maar juist ook de mate waarin mensen in staat blijven zelf regie te nemen. Het juiste hulpmiddel helpt hen daarbij, denk daarbij aan het snel kunnen beschikken over hulpmiddelen na een ziekenhuisopname of revalidatie Als mensen weer sneller in de eigen omgeving hun leven kunnen hernemen is dat een groot goed. Dit vergt een bredere kijk die zeker niet altijd duurder hoeft te zijn. Voorbeelden van hulpmiddelen zijn een sta-op toilet, aangepaste douche, wandbeugels, zorgbedden of een plafondtillift.

Wat is een mantelzorger eigenlijk?

Mantelzorg is alle hulp die gegeven wordt aan iemand die hulpbehoevend is, door een persoon uit diens sociale omgeving. Hieronder verstaan we ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp.

Hulpmiddelen zeer belangrijk voor zorgverleners en mantelzorgers

Werken in de zorg brengt een hele grote werkdruk mee (denk alleen al aan de huidige coronacrisis). In vergelijking met andere sectoren ligt de werkdruk in de zorg veel hoger. Dit heeft grotendeels te maken met de regelgeving die sinds 2015 zijn veranderd en de bijkomende bezuinigingen. Daarbij is werken in de zorg fysiek zwaar en emotioneel bezwarend. Dit zorgt voor veel stress en kan zelfs tot een burn-out leiden. Hulpmiddelen van goede kwaliteit zorgen ervoor dat de zorgverlener veel minder inspanning moet leveren. Een perfecte ergonomie en minder inspanning maakt het werk veel minder zwaar. Denk hierbij aan badkamer hulpmiddelen en hulpmiddelen voor in de huiskamer.

Lees ook: Waarom hulpmiddelen in de badkamer van groot belang zijn als zorgverlener

Aangepaste badkamer van Bano

De mindervalide badkamer van Bano is een intellectuele badkamer speciaal voor ouderen, senioren en mensen met een (lichte) beperking. Bij het juist toepassen van het badkamerconcept kan er zelfs geld bespaard worden. Bovendien bieden wij maar liefst een garantie van 5 jaar op de zorgbadkamer en een levensbestendigheid van 20 tot 25 jaar. Dit optimaliseert de zelfredzaamheid op een maximaal niveau. Een uitzonderlijk hulpmiddel waardoor mensen sneller in hun vertrouwde omgeving hun leven kunnen hernemen.

Aangepaste badkamer van Bano - Bano Zorgbadkamer

De aangepaste badkamer van Bano Zorgbadkamers

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen