Veel mensen in ziekenhuis door val in badkamer - Voorkomen doe je zo!
arrow_drop_up arrow_drop_down
31 maart 2016 
in Blogs

Veel mensen in ziekenhuis door val in badkamer - Voorkomen doe je zo!

Veel mensen in ziekenhuis door val in badkamer. Dit zijn er ieder jaar meer dan 4.000 mensen. Meestal gebeurt dit door uitglijden of bij het uit bad stappen. Je kunt dit soort onveilige situaties voorkomen door te kiezen voor een veilige en functionele badkamer.

Tijd voor een aangepaste badkamer

Natuurlijk, je hebt jarenlang plezier gehad van de douche of het bad bij je thuis. Maar nu je wat ouder wordt, kun je merken dat douchen of in bad gaan niet meer zo veilig en vertrouwd voelt. Misschien komt dat door de hoge instap van het bad of de douchebak, of door de gladde vloer in uw badkamer. Je staat niet meer helemaal zeker en je zou eigenlijk wel wat meer houvast en steun willen.

Val in badkamer kun je voorkomen

Wij herhalen: meer dan 4.000 mensen belanden ieder jaar in het ziekenhuis door een val in de badkamer! En in veel gevallen kan dit voorkomen worden. Een Bano badkamer kan voor een veilige, sfeervolle en functionele situatie zorgen. Het Bano Badkamerconcept speciaal voor de zorg is het resultaat van meer dan vijf jaar studie en onderzoek. De badkamerproducten worden steeds verder ontwikkeld na advies van gebruikers en verzorgend personeel. Dit maakt Bano Badkamers dé badkamerleverancier voor mensen met een lichamelijke beperking en voor het zorgpersoneel.

Bijzondere badkamer hulpmiddelen

Unieke kenmerken zijn het in elektrisch hoogte verstelbaar toilet (toilet met opsta functie), de elektrisch in hoogte verstelbare wastafel (zorg-wastafel) en het in hoogte verstelbare douchezitje. Doordat de producten aan de muur gemonteerd zijn, blijft er meer vloerruimte over, zodat er genoeg ruimte is voor eventuele hulpmiddelen. Tevens helpt dit mee om de hygiëne op een zo hoog mogelijk niveau te houden!

Handige tips voor een veilige en functionele badkamer

Om een handje te helpen hebben wij een aantal waardevolle tips uitgeschreven. In deze tips omschrijven wij exact hoe je ondanks een functiebeperking op een veilig en zelfredzame manier gebruikt kunt maken van de badkamer. Bekijk de handige tips voor een veilige en functionele badkamer.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies