Miva wastafel; alle belangrijke informatie op een rij
30 september 2021 

Miva wastafel; alle belangrijke informatie op een rij

Een miva wastafel is er om in de behoeften van de gebruikers en eventueel verzorgers te voorzien. Een miva wastafel van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat de gebruiker zich veilig voelt bij het vervullen van dagelijkse taken in de badkamer. In dit artikel kun je alle belangrijke informatie vinden.

Wat is een Miva wastafel precies?

Een miva wastafel is een wastafel die ondersteuning biedt aan iedereen die te maken heeft met een fysieke beperking. Het biedt veiligheid en zorgt ervoor dat men er op een zo’n makkelijk mogelijk manier gebruik van kunt maken. Het is de afkorting van een mindervalide wastafel.

Wat is een Miva wastafel?

Miva wastafel hoogte

De hoogte van Bano’s miva wastafel is voor elke gebruiker op de juiste hoogte te stellen. De bijzondere en doordachte vorm van de wastafel maakt dat deze makkelijk te gebruiken is voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn.

Het fijne is dat doordat de hoogte makkelijk instelbaar is, dat staande mensen ook op geen gemakkelijke manier gebruik kunnen maken van de miva wastafel. De aaneengesloten handgrepen bieden een stevig en perfecte houvast. Daardoor ervaar je een veilig gevoel wanneer je gebruik maakt van de wastafel

De specifieke montagehoogte miva wastafel en grootte vind je in de afbeelding hieronder.

Miva wastafel hoogte

Miva wastafelkraan: een lange hendel is een ‘must’

Een miva wastafelkraan is een kraan die speciaal ontworpen is voor een aangepaste badkamer. Er moet rekening gehouden worden met hygiëne, ergonomie en het zelf kunnen bedienen door ieder individu.

Een miva wastafelkraan moet daarom altijd een wastafelkraan zijn met een lange hendel. De lange hendel zorgt ervoor dat iedereen makkelijk bij de kraan kan, ook vanuit bijvoorbeeld een rolstoel. De lange spuit zorgt ervoor dat de waterstraal goed bereikbaar is.

miva wastafelkraan met lange hendel

Miva wastafelkraan met lange hendel

Bano’s unieke miva wastafel

Bano’s miva wastafel is zo ontworpen dat ieder individu het kan gebruiken. De bijbehorende handgreep zorgt er direct voor dat de gebruiker zich veilig voelt wanneer hij/zij gebruik maakt van de wastafel.  Aan de voorzijde van de wastafel zit een afvoergoot. Dit zorgt ervoor dat mensen die gebruik maken van een rolstoel dichtbij de rand van de wastafel kunnen komen. En dat is natuurlijk heel erg prettig.

Nog fijner is dat de wastafel van Bano in hoogte te verstellen is. Zo kan iedereen de wastafel op de juiste hoogte instellen. Dit betekent dat de wastafel door iedereen gebruikt kan worden.

Het verstellen van de wastafel kan elektrisch of manueel.  De miva wastafel van bano is, netzoals het miva toilet, een onderdeel van de complete miva badkamer.

Het wassen van een cliënt een stuk lichter voor de hulpverlener

De in hoogte verstelbare wastafel is het fundament voor een sterking verbetering van het zelfstandige gebruik van de zorgbehoevende. Een prachtige aanvulling is dat dat dit ervoor zorgt dat de hulpverlener veel minder zwaar belast wordt bij het helpen in de badkamer.

Hulpverleners ervaren gebruiksgemak dankzij de aanpasbare instellingen. Dit zorgt voor minder inspanning en betere ergonomie en dat maakt het werk veel minder zwaar (en langdurig)! En dat is ook weer een voordeel voor de gebruiker.

Het wassen van een cliënt een stuk lichter voor de hulpverlener

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking.Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie.Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen