Noorwegen en Zweden zorgen het best voor ouderen.
Blogs
Dennis Verhoef
Blogs
05/07/2018
1 min
2

Noorwegen en Zweden zorgen het best voor ouderen.

05/07/2018
1 min
2

Volgens Global Agewatch, een index die onder andere economische zekerheid en gezondheid meet, zorgen de twee Scandinavische landen Noorwegen en Zweden het best voor hun ouderen. Op het gebied van onder meer levensverwachting, personen, openbaar vervoer en armoede scoorden de Noorwegen en Zweden het hoogst. De lijst kwam een aantal jaar geleden uit.

Het komt niet uit de lucht vallen..

Voor Bano komt dit natuurlijk niet uit de lucht vallen. Het is geen toeval dat ook de hulpmiddelen voorlopen in Scandinavië. Het badkamerconcept voor de zorg van Bano is hier een goed voorbeeld van. Deze doordachte badkamer bestaat uit aanpasbare en in hoogte verstelbare elementen, wat het zitten en staan bijvoorbeeld vergemakkelijkt. Bovendien maakt dit concept gebruik van ‘hangende’ producten. De producten zijn aan de muur gemonteerd, zodat eventuele hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een tillift al kunnen draaien vanaf 4 m2.  Bovendien geeft de vrije vloerruimte de bewoner of verzorger veel meer bewegingsvrijheid.

Meer belangrijke kenmerken

De badkamer van Bano kenmerkt zich door een chique uitstraling en is special voor mensen met een functionele beperking ontworpen. Leuke bijkomstigheid is dat het concept al een keer is bekroond met de Noorse Designers Award.
Bij het ontwerp van de Bano badkamer heeft men zich laten leiden door de routing van de gebruiker. Dit stap voor stap terug vertaald in de producten. Er wordt daarnaast ook constant onderzoek gedaan naar de natuurlijke bewegingspatronen van mensen met een functionele beperking. Het is natuurlijk van groot belang om te weten welke route mensen lopen en waar zij zich aan vasthouden.

Noorwegen en Zweden zorgen het best voor ouderen. - bano zorgbadkamer

Noorwegen en Zweden zorgen het best voor ouderen. – bano zorgbadkamer

Voorbeelden van de doordachte badkamer hulpmiddelen

•  Een in (elektrisch) hoogte verstelbaar toilet (sta-op toilet)
•  Een in (elektrisch) hoogte verstelbaar wastafel
•  Een in hoogte verstelbaar en opklapbaar douchezitje
•  Een douchestang die tegelijkertijd een handgreep is.

Rolstoelvriendelijk

Met het Bano badkamerconcept is het mogelijk om met een rolstoel of rollator de badkamer te betreden. We spelen in op de behoefte van de klant en eigenlijk is het badkamerconcept een  ‘meegroeiconcept’. Naarmate de functiebeperking toeneemt kunnen in een eenmaal geplaatste badkamer nog producten worden aangebracht. Niet iedereen heeft direct een douchezitje nodig maar als de voormontage al is aangebracht kan een zitje later eenvoudig worden bij gemonteerd, zonder het concept te verstoren.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Reacties
Categorieën