Ondanks dat je ouder wordt genieten van een leuk leven!

Ondanks dat je ouder wordt genieten van een leuk leven!

SBS6 ging op bezoek bij een zorgcentrum waar je ondanks dat je ouder wordt toch nog kan genieten van een leuk leven! Wanneer je ouder wordt is de kans op een beperking groter. Door een beperking is het toch weleens lastig om alledaagse dingen te blijven doen, zoals bijvoorbeeld douchen. Maar daar zijn dan weer aangepaste badkamers voor. In dit artikel en de bijgevoegde video gaan we hier specifieker op in.

Hoe kun je een badkamer voor senioren geschikter maken?

Wanneer je ouder wordt, betekent het natuurlijk niet dat je geen mooie dingen meer wilt hebben! Ook ouderen willen een mooi interieur en een mooie badkamer. Belangrijk is uiteraard dat zij zich veilig voelen, maar tegelijkertijd willen ze natuurlijk wel een designvolle badkamer. En dus geen oude “meuk”! Door doordachte plaatsing van goede badkamer hulpmiddelen kun je een senioren badkamer nog geschikter maken. Dat betekent dat wandbeugels op de juiste hoogte en op de juiste plaats worden gemonteerd. En dat je in hoogte verstelbare elementen gebruikt zoals een in hoogte verstelbaar (en opklapbaar) douchezitje, een elektrisch in hoogte verstelbare zorg-wastafel en een elektrisch sta-op toilet.

De zorgbadkamer van Bano is een badkamer die de kwaliteit van leven van mensen met een functiebeperking aanzienlijk vergroot. Het concept bevordert de veiligheid en zelfredzaamheid en heeft daarnaast een prachtige uitstraling.

Hoe komen ouderen (senioren) erachter dat een aangepaste badkamer mogelijk is?

De badkamers in het zorgcentrum waar deze video is opgenomen zijn speciaal daarvoor ingericht. Maar het kan uiteraard ook voor thuis. We moeten nu eenmaal langer thuis blijven wonen en wij kunnen er voor zorgen dat dit thuis moeiteloos kan worden geïnstalleerd. Natuurlijk kun je meer over onze senioren badkamer lezen op internet, maar niet alle ouderen mensen maken gebruik daarvan. Al hoewel steeds meer ouderen dat wel doen, zijn het vaak vrienden, kennissen en de kinderen van de ouderen die advies inwinnen. Daarnaast zijn er landelijke organen die hierin gespecialiseerd zijn en de ouderen kunnen voorzien van deskundig advies. Let wel op: er zijn heel veel dingen mogelijk. Maar het is belangrijk als je langer thuis wilt blijven wonen dat je woning levensloopbestendig wordt en dat je een badkamer gaat zoeken die het beste bij je past.

Zie je ook dat steeds meer mensen de behoefte hebben om langer thuis te blijven wonen?

Eigenlijk is het steeds meer een noodzaak. Ouderen met een lichtere beperking kunnen op dit moment niet meer terecht in een verzorgingshuis, zoals dat een aantal jaren geleden wel kon. Dit betekent vaak dat de huidige woning aangepast zou moeten worden. In de onderstaande video vertellen we hier meer over. SBS6 heeft het bezoek gefilmd. 

Op zoek naar oplossingen om langer thuis te blijven wonen?

Merk je steeds vaker de ongemakken van het ouder worden in of rondom het huis en wil je een veilige oplossing? Wij staan voor je klaar om de badkamer veilig en functioneel te maken, zonder dat het opvalt. Daarbij hebben we sinds enige tijd een Zorg Inspiratie Centrum waar we de krachten van verschillende organisaties bundelen en daarmee proberen we zorginstellingen en particulieren te overtuigen van het nut en de noodzaak om te investeren in de nieuwste technieken. Want het zou toch fantastisch zijn als je (bijna) alles weer makkelijk zelf kunt doen?  

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen