Opening innovatieve zorgkamer een succes!

Op 28 maart organiseerden wij in samenwerking met ErgocareOfficious en Bapri een gezamenlijke relatiedag. De dag stond in het teken van gezondheid. Zo hebben we jullie willen inspireren op het gebied van een gezonde werkomgeving en om langer zelfredzaam te blijven. Eén van de hoogtepunten was de opening van de innovatieve zorgkamer, waar bezoekers de nieuwste hulpmiddelen konden bekijken.

De nieuwste hulpmiddelen bij elkaar in de innovatieve zorgkamer

Het idee om een innovatieve zorgkamer te realiseren op de huidige locatie speelde al een tijdje. De kamer speelt in op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. Het doel van deze zorgkamer is het inspireren van zorginstellingen en mensen die zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen. Dit met een ruimte die geheel is aangepast met de modernste hulpmiddelen. We noemen het daarom ook wel de Zorgkamer van de toekomst’.  

Veel belangstelling bij opening Innovatieve Zorgkamer

Veel belangstelling bij opening Innovatieve Zorgkamer

Langer zonder hulp jezelf redden

Dankzij deze laatste technische ontwikkelingen kunnen mensen zich langer (thuis) blijven redden. Het middelpunt van de zorgkamer is het sta-op toilet. De meeste mensen ervaren het als niet prettig, wanneer zij geholpen moeten worden op het toilet. Dit unieke, elektrisch in hoogte verstelbare, toilet zorgt ervoor dat mensen zich langer zelfstandig kunnen redden. Hiermee vergoten zij hun zelfvertrouwen, waardigheid en privacy.

De nieuwste snufjes in de zorg - Bano Benelux - Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad schreef ook een leuk nieuwsartikel

Ontwikkeld door mensen met een beperking, voor mensen met een beperking

De Bano badkamer is ontwikkeld door mensen met een beperking, voor mensen met een beperking. Het concept van de Bano Zorgbadkamer is dat je vanaf ieder object naar het volgende kan gaan waarbij je jezelf vast kunt houden. Zo vergroot je de zelfredzaamheid. Deze aangepaste badkamer kun je ook vinden in de innovatieve zorgkamer. Kees Verhoef vertelt je er meer over in de onderstaande video.

Een uitkomst voor zorgpersoneel

De technische hulpmiddelen zijn ook een uitkomst voor zorgpersoneel. Zo is er op dit moment veel te weinig zorgpersoneel en loopt dat cijfer alleen maar op. Gelijktijdig is Nederland aan het vergrijzen. Dit betekent dat het aantal ouderen in Nederland stijgt en daardoor de gemiddelde leeftijd. We moeten dus zeer zuinig zijn (en blijven) op onze zorgmedewerkers. De hulpmiddelen in de zorgkamer zorgen ervoor dat het zorgpersoneel  met minimale fysieke inspanning, maximaal hun werk kunnen doen. Een goed voorbeeld hiervan is het plafondtilsysteem van Ergocare, welke ook te zien is in de zorgkamer. In de video hieronder vertelt Wim Nobbe meer over dit ergonomische systeem.

Inspiratie voor een gezonde werkomgeving

Werknemers zitten meer en bewegen minder. Tijdens de relatiedag vertelden de werknemers van Officious over de gevolgen daarvan. Zo verhoogt bijvoorbeeld lang zitten de kans op rugpijn, schouderklachten en zelfs de kans op diabetes. En dat wil je toch niet? Bovendien is zo af en toe sporten niet genoeg om de schadelijke effecten tegen te gaan. Bewegen op de werkvloer voorkomt niet alleen lichamelijke klachten, maar is ook goed voor de productiviteit en mindset van de werknemers! Ook is het van belang om de mogelijkheid tot ontspanning en rust (akoestiek) te bieden. Oplossingen zoals de nieuwste zit-sta mogelijkheden, ergonomische bureaustoelen, soft-seating en concentratieplekken waren voor de bezoekers deze dag te zien. Wouter Timmer vertelt in de video hieronder meer over een productieve werkomgeving.

Update Innovatieve Zorgkamer

De innovatieve zorgkamer heeft een naam, huisstijl en website gekregen! De naam is het Zorg Inspiratie Centrum (ZIC) geworden. Bekijk de huisstijl, logo en website op www.zorg-inspiratie-centrum.nl .

Ben je geïnteresseerd? Maak een afspraak en bezoek de ‘zorgkamer van de toekomst’! 

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen