Passend douchen met reuma!
12 november 2015 
in Blogs

Passend douchen met reuma!

Prettig douchen met reuma? Dat kan. Lopen, douchen, aankleden, alles kost de mensen die reuma hebben veel moeite. Een aangepaste badkamer biedt uitkomst. Zo vergroten goede badkamer hulpmiddelen de zelfstandigheid, bieden ze wellness en zorgen ze voor een goede start of afsluiting van de dag.

Wat is reuma precies?

Ongeveer 2 miljoen mensen in Nederland hebben te maken met reuma. Er zijn heel veel verschillende soorten reuma: van jeugdreuma tot weke delen-reuma. Eigenlijk is reuma een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan alles wat helpt je te bewegen. Dit kunnen gewrichten, spieren, pezen en botten zijn. Uiteraard niet veroorzaakt door een ongeluk of ongeval. In sommige reumatische aandoeningen zijn ook de organen betrokken. Bron: Reuma Nederland. 

Waarmee helpt een verstelbaar en opklapbaar douchezitje ?

Bij reuma verdient het de aanbeveling om zittend te douchen. Een opklapbaar zitje dat aan de muur bevestigd is, heeft dan de voorkeur. Want misschien willen uw huisgenoten wel staand douchen? Dan vormt een vast zitje een obstakel. Zo’n zitje kan ook worden gebruikt om met de voeten op te steunen, bijvoorbeeld bij het nagelknippen. De plaats van de kraan op de muur moet worden afgestemd op het zitje. Want als je zit, wil je niet achter uw rug om de douche bedienen. Ook is het goed om rekening te houden met eventuele mantelzorgers. Als zij de kraan bedienen, is de straal natuurlijk niet op hen gericht.

Handgrepen voor in de badkamer zijn erg handig

Handgrepen willen de meeste mensen liever niet in huis hebben. Maar we hebben wel allemaal een trapleuning. Dat snappen we niet: onder de douche ben je ontkleed, het is nat en er ligt zeep op de grond. Dan zou er geen steun nodig zijn? Of je nu reuma hebt of niet: iedereen wil wellness. Dus als je uit gedoucht bent, pakt je de badjas van de (warme) radiator. Door die aan te trekken, ben je direct voor 80% afgedroogd! Meer weten over hulpmiddelen voor in de badkamer? Bano Benelux heeft een doordacht en uniek badkamerconcept die de veiligheid en zelfredzaamheid optimaliseert!

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Hoi! Ik ben Dennis Verhoef en ben onderdeel van Team Bano Benelux. Ik sta klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen