De rol van een badkamer tijdens een herstelperiode is groot

De rol van een badkamer tijdens een herstelperiode is groot

De rol van een badkamer tijdens een herstelperiode van een patiënt, of tijdens langdurige zorg, zoals in een (woon)zorgcentrum is groot. Daarbij zijn meerdere aspecten van belang. Het zo snel mogelijk bevorderen van de zelfredzaamheid en de veiligheid van de patiënt is een pré. En bovendien moet de werkbelasting van de medewerkers tijdens het baden of toiletbezoek worden verlicht.

Woonzorgcentrum

In een woonzorgcentrum komt daar nog bij dat voor de bewoners zo lang mogelijk zelfstandigheid wordt nagestreefd. In alle gevallen moet goede hygiëne optimaal te realiseren zijn. In alle gevallen is ergonomie van de badkamerelementen van het grootste belang. In nauwe samenwerking met de Universiteit van Bergen (Noorwegen), heeft Bano een revolutionair concept ontwikkeld. Daarbij staan gebruiksgemak, comfort voor de gebruiker en werkomstandigheden van zorgmedewerkers voorop. Met het Scandinavische design is een luxe ogende en functionele badkamer ontwikkeld. Die in gebruik en in onderhoud aan alle verwachtingen voldoet. De degelijke en duurzame materialen zorgen voor een levensduur van 20 tot 25 jaar. En de inrichting voorziet in makkelijk en snelle schoonmaak.

Hulpmiddelen die makkelijk in hoogte te verstellen zijn

De badkamer hulpmiddelen n zijn in hoogte verstelbaar. Op plekken waar dat logisch is, zitten voorgevormde handgrepen. De bedieningsknoppen zitten op makkelijk bereikbare plaatsen. De verschillende onderdelen hebben onderscheidende, smaakvolle kleuren, waardoor ook visueel gehandicapten nog lang de weg kunnen vinden. De gebruikte coatings zijn overigens antibacterieel. De opstelling van de elementen is zodanig dat medewerkers zich optimaal kunnen bewegen bij het bieden van hulp. De leidingen zijn natuurlijk veilig weggewerkt. En de materiaalkwaliteit van de verschillende badkamerelementen, toilet, de zorg-wastafel en de douche, is zodanig dat het geheel een luxe beleving geeft tijdens het gebruik. ‘Wellness’ in de badkamer.
De Bano badkamers maken het werk voor zorgpersoneel zodanig lichter dat in een aantal gevallen niet twee hulpverleners nodig zijn maar één voldoende is. Zelfs het zelfstandige gebruik kan voor sommige revaliderende patiënten eerder mogelijk zijn. Terwijl in de praktijk blijkt dat bewoners in een zorgcentrum, in deze badkamer, weer zelfstandig konden douchen, terwijl dat in de vorige badkamer niet meer mogelijk was.
Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers
Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen