De rol van een badkamer tijdens een herstelperiode is groot
18 januari 2017 
in Blogs

De rol van een badkamer tijdens een herstelperiode is groot

De rol van een badkamer tijdens een herstelperiode van een patiënt, of tijdens langdurige zorg, zoals in een (woon)zorgcentrum is groot. Daarbij zijn meerdere aspecten van belang. Het zo snel mogelijk bevorderen van de zelfredzaamheid en de veiligheid van de patiënt is een pré. En bovendien moet de werkbelasting van de medewerkers tijdens het baden of toiletbezoek worden verlicht.
In een woonzorgcentrum komt daar nog bij dat voor de bewoners zo lang mogelijk zelfstandigheid wordt nagestreefd. In alle gevallen moet goede hygiëne optimaal te realiseren zijn. In alle gevallen is ergonomie van de badkamerelementen van het grootste belang. In nauwe samenwerking met de Universiteit van Bergen (Noorwegen), heeft Bano een revolutionair concept ontwikkeld. Daarbij staan gebruiksgemak, comfort voor de gebruiker en werkomstandigheden van zorgmedewerkers voorop. Met het Scandinavische design is een luxe ogende en functionele badkamer ontwikkeld. Die in gebruik en in onderhoud aan alle verwachtingen voldoet. De degelijke en duurzame materialen zorgen voor een levensduur van 20 tot 25 jaar. En de inrichting voorziet in makkelijk en snelle schoonmaak.
De badkamer hulpmiddelen n zijn in hoogte verstelbaar. Op plekken waar dat logisch is, zitten voorgevormde handgrepen. De bedieningsknoppen zitten op makkelijk bereikbare plaatsen. De verschillende onderdelen hebben onderscheidende, smaakvolle kleuren, waardoor ook visueel gehandicapten nog lang de weg kunnen vinden. De gebruikte coatings zijn overigens antibacterieel. De opstelling van de elementen is zodanig dat medewerkers zich optimaal kunnen bewegen bij het bieden van hulp. De leidingen zijn natuurlijk veilig weggewerkt. En de materiaalkwaliteit van de verschillende badkamerelementen, toilet, de zorg-wastafel en de douche, is zodanig dat het geheel een luxe beleving geeft tijdens het gebruik. ‘Wellness’ in de badkamer.
De Bano badkamers maken het werk voor zorgpersoneel zodanig lichter dat in een aantal gevallen niet twee hulpverleners nodig zijn maar één voldoende is. Zelfs het zelfstandige gebruik kan voor sommige revaliderende patiënten eerder mogelijk zijn. Terwijl in de praktijk blijkt dat bewoners in een zorgcentrum, in deze badkamer, weer zelfstandig konden douchen, terwijl dat in de vorige badkamer niet meer mogelijk was.
Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers
Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking. Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie. Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen