Alle informatie over een rolstoel wastafel voor rolstoelgebruikers

Alle informatie over een rolstoel wastafel voor rolstoelgebruikers

Een rolstoel wastafel heeft enorm veel voordelen voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator.

Wat is een rolstoel wastafel?

Een rolstoel wastafel is een wastafel die gebruikt kan worden door mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. We noemen het ook wel een invalide wastafel of medische wastafel.

Het biedt ondersteuning, veiligheid en zorgt ervoor dat iedereen, of je nu afhankelijk bent van een rolstoel of niet, op een makkelijke manier gebruik kan maken van de wastafel.

Een rolstoel wastafel is vaak voorzien van een steun, is in hoogte verstelbaar en beschikt over een bijzondere vorm aan de voorkant. Dit zorgt ervoor dat rolstoelgebruikers dichtbij de rand van de wastafel kunnen komen.

Rolstoel wastafel


Waarom speciaal een wastafel voor rolstoelgebruiker?

Een wastafel voor een rolstoelgebruiker zorgt voor een sterke verbetering van de zelfstandigheid, veiligheid en ergonomie in de badkamer.

Wielen rolstoel kunnen makkelijk onder de wastafel

De wielen van een rolstoel kunnen bij een wastafel voor rolstoelgebruikers makkelijk onder de wastafel rijden.

De onderkant van de wastafel is zodanig geconstrueerd dat de gebruikers er heel makkelijk onder kunnen rijden.  Daarom spreken we ook vaak van een onderrijdbare wastafel.

wielen rolstoel onder wastafel

Een doordachte rolstoelwastafel is in hoogte verstelbaar

Vaak is een wastafel, speciaal voor een rolstoelgebruiker, zo ontwikkelt dat iedere gebruiker de wastafel op de juiste hoogte kan zetten.

Een in hoogte verstelbare wastafel zorgt er namelijk voor dat elke gebruiker op de juiste hoogte gebruik kan maken van de wastafel. Of je nu rolstoelafhankelijk bent of niet, iedereen kan dan de wastafel gemakkelijk gebruiken.

Het verstellen van de hoogte kan op 2 simpele manieren:

  1.  De wastafel manueel in hoogte verstellen (met de hand) :  dit kun je doen doormiddel van een zwengel.
  2.  De wastafel elektrisch in hoogte verstellen: dit kun je doen door gebruik te maken van een speciaal ontworpen, voor iedereen goed bereikbare, veilige verstelknop.


Een rolstoel wastafel biedt voordelen voor een eventuele verpleger of mantelzorger

De wastafel voor rolstoelgebruikers vormt de basis voor een betere zelfredzaamheid. Maar wanneer iemand afhankelijk is van een hulpverlener, zorgt de wastafel er ook voor dat de hulpverlener veel minder zwaar belast wordt bij het helpen van de cliënt in de badkamer.

Hulpverleners ervaren hierdoor gebruiksgemak, een betere ergonomie en vinden het werk minder zwaar. Bovendien hebben ze vaak weer meer tijd voor een praatje met de gebruiker.

rolstoel wastafel voordelen hulpverlener

Wat is de hoogte van een rolstoel wastafel (invalide wastafel hoogte)?

Een gemiddelde hoogte rolstoelwastafel  is er niet. De in hoogte verstelbare miva wastafel van Bano is voor elke gebruiker op de juiste hoogte te stellen.

De specifieke hoogte wastafel rolstoelgebruiker van de wastafel van Bano en grootte vind je in de afbeelding hieronder.

hoogte wastafel rolstoelgebruiker

Met rolstoel op vakantie? Denk aan de volgende voorzieningen

Ben je van plan om op vakantie te gaan en ben je afhankelijk van een rolstoel? Zorg er dan altijd voor dat de volgende voorzieningen aanwezig zijn.

Zorg ervoor dat de vakantiewoning gelijkvloers is

Wanneer je afhankelijk bent van een rolstoel, is het natuurlijk niet handig als je naar boven moet om naar bed te gaan of bijvoorbeeld iets uit de badkamer te pakken.

Wanneer een woning gelijkvloers is betekent het dat er geen trappen zijn en dat er zo min mogelijk drempels aanwezig zijn, zodat dat je met de rolstoel overal gemakkelijk kunt rijden.

Een miva badkamer is een must!

Het is natuurlijk erg fijn wanneer je op vakantie gaat, dat de badkamer van alle gemakken is voorzien! Een mindervalide badkamer is veilig en biedt comfort voor iedereen die te kampen heeft met een fysieke beperking.

Een miva badkamer bestaat uit verschillende badkamer hulpmiddelen die elkaar versterken en aanvullen.


Zorg dat het vakantiehuis een goed mindervalide toilet heeft

Niets is fijner om op een makkelijke manier op het toilet te komen en daar op een makkelijke manier weer af te gaan. Juist als je op vakantie bent.

Een goed miva toilet (zoals bijvoorbeeld een sta-op toilet) kan hiervoor zorgen!


Een rolstoeltafel en rolstoelkeuken is ook zo makkelijk!

Een rolstoelkeuken en een rolstoeltafeltje in het vakantiehuis maakt het vakantiehuis een stuk leuker en handiger. Zo kun je, ondanks het afhankelijk zijn van een rolstoel, toch lekker koken en aan tafel zitten.

Zorg er daarom altijd voor dat je een vakantiehuis selecteert die deze voorzieningen heeft.

Ben je van plan om te picknicken? Neem dan je eigen rolstoel picknicktafel mee of kijk of er in de omgeving eentje aanwezig is.

rolstoeltafel

Advies nodig over een rolstoel wastafel? Wij staan voor je klaar

Er zijn vele redenen om te investeren in een rolstoel wastafel van Bano. Zo is deze (elektrisch) in hoogte verstelbaar en kan deze voor elke gebruiker op de juiste hoogte worden ingesteld.

Advies nodig? Neem gerust contact op en we vertellen je er graag meer over.


Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen