Rugsteun voor zorgtoilet

Rugsteun voor zorgtoilet

De Bano rugsteun is er speciaal voor het toilet van 70 cm. Het is een ergonomisch ontwerp, heeft een warm oppervlak en biedt ondersteuning. Op deze pagina lichten we de rugsteun voor zorgtoilet uit.

"De rugsteun voor het zorgtoilet van Bano Benelux biedt ondersteuning om in de natuurlijke houding te blijven."

Rugsteun voor toilet
Deze steun is echt nodig om oudere mensen op de juiste manier op het toilet te laten zitten. Het biedt ondersteuning aan het miva toilet en zorgt ervoor dat stoelgang-problemen worden voorkomen.


Bovendien kunnen mensen met een slechte balans dwars op het toilet gaan zitten en voorover leunen op de toiletsteun. Wat ook mogelijk is dat de mensen een kwartslag draaien en zich beet houden aan de steun. De steun zorgt er in beide gevallen voor dat men niet uit balans raakt.
Ergonomische rugsteun
De Bano rugsteun kan op een toilet (70 cm) worden gemonteerd voor extra ondersteuning. Het heeft een ergonomisch ontwerp en is gemaakt van integraalschuim voor een zacht en warm oppervlak. Het materiaal is, net zoals alle badkamer hulpmiddelen van Bano, stevig en geeft voldoende steun. De rugsteun is gemakkelijk schoon te maken.
Rugsteun zorgtoilet afmetingen

Op de afbeelding staan 2 maten: de breedte van het porselein van de toiletpot en de benodigde diepte achter de bril.


Normaliter worden deze steunen geplaatst op een toiletpot van 70cm. De optimale dikte van het porselein om de steun te bevestigen is 6 cm.

Het materiaal van de rugsteun bestaat uit


Theo Wor van Bano Zorgbadkamers
Deze aangepaste badkamer is een ontwerp dat toegankelijkheid biedt voor mensen met een lichamelijke beperking.
Theo Wor - Bano Benelux
De rugsteun voor het zorgtoilet van Bano is een onderdeel van de doordachte aangepaste badkamer (zie de video hiernaast). Meer weten? Neem gerust contact met ons op.