Slimme zorgbadkamers zorgen voor een maximale zelfredzaamheid

Slimme zorgbadkamers zorgen voor een maximale zelfredzaamheid

Slimme zorgbadkamers zorgen voor een maximale zelfredzaamheid. Door de sinds 2015 toegenomen bezuinigingen in de zorg is het van groot belang om de beschikbare vierkante meters binnen zorgorganisaties zo goed mogelijk te benutten. Dat geldt uiteraard voor nieuwbouwprojecten, maar ook voor renovatieprojecten. Bovendien moet de privacy en comfort maximaal zijn.

Zelfvertrouwen, eigenwaarde en kwaliteit van leven

Wanneer je het Bano badkamerconcept toepast in je organisatie, dan maximaliseer je de privacy en comfort. Deze slimme en doordachte badkamer is ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Bergen in Noorwegen. Het is het resultaat van vijf jaar onderzoek, testen en technische ontwikkeling. En dit samen met de toekomstige gebruiker. De bediening van de badkamerelementen is eenvoudig. Instelbaar naar de mogelijkheden van iedere gebruiker. Het badkamerconcept is daarom geschikt voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking. Zij maken hierdoor langer zelfstandig gebruik van de badkamer. Dat geeft erg veel zelfvertrouwen. De ergonomische badkamer hulpmiddelen verlichten het werk van de zorgverlener.

Door de gebruiker bedacht

Het zijn de ‘ervaringsdeskundigen’ die duidelijk hebben gemaakt wat zij in een badkamer belangrijk vinden. Wetenschappers, ergonomen en fysiotherapeuten van de Universiteit in Bergen hebben die wensen vertaald in techniek en ergonomische voorwaarden. Vooraanstaande Scandinavische interieurontwerpers hebben gezorgd voor een stijlvol design. Waarbij het smaakvolle kleurgebruik ook nog eens een functionele rol speelt. Bano brengt met dit badkamerconcept, functionaliteit in de zorg en ergonomisch comfort en design, samen in praktisch, dagelijks gebruik.

Unieke kenmerken

Unieke kenmerken zijn het elektrisch in hoogte verstelbaar toilet, de elektrisch in hoogte verstelbare wastafel en het in hoogte verstelbare douchezitjeDoordat de badkamer hulpmiddelen aan de muur gemonteerd zijn, blijft er meer vloerruimte over, zodat er genoeg ruimte is voor eventuele hulpmiddelen. Tevens helpt dit mee om de hygiëne op een zo hoog mogelijk niveau te houden!

Slimme zorgbadkamers zijn kostenbesparend

En dat is de badkamer van Bano Benelux dus ook. We bieden maar liefst een garantie van 5 jaar en een levensbestendigheid van 20 tot 25 jaar. Bij het juist toepassen van het concept kan het een flinke besparing op verplegend personeel opleveren. We kunnen er voor zorgen dat er op korte termijn een volledig nieuwe badkamer in uw huis geplaatst wordt. Door een modulair systeem en de ervaring van onze monteurs in de zorg wordt de overlast tot een minimum beperkt.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen