Slimme zorgbadkamers zorgen voor een maximale zelfredzaamheid
20 september 2017 
in Blogs

Slimme zorgbadkamers zorgen voor een maximale zelfredzaamheid

Slimme zorgbadkamers zorgen voor een maximale zelfredzaamheid. Door de sinds 2015 toegenomen bezuinigingen in de zorg is het van groot belang om de beschikbare vierkante meters binnen zorgorganisaties zo goed mogelijk te benutten. Dat geldt uiteraard voor nieuwbouwprojecten, maar ook voor renovatieprojecten. Bovendien moet de privacy en comfort maximaal zijn.

Zelfvertrouwen, eigenwaarde en kwaliteit van leven

Wanneer je het Bano badkamerconcept toepast in je organisatie, dan maximaliseer je de privacy en comfort. Deze slimme en doordachte badkamer is ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Bergen in Noorwegen. Het is het resultaat van vijf jaar onderzoek, testen en technische ontwikkeling. En dit samen met de toekomstige gebruiker. De bediening van de badkamerelementen is eenvoudig. Instelbaar naar de mogelijkheden van iedere gebruiker. Het badkamerconcept is daarom geschikt voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking. Zij maken hierdoor langer zelfstandig gebruik van de badkamer. Dat geeft erg veel zelfvertrouwen. De ergonomische badkamer hulpmiddelen verlichten het werk van de zorgverlener.

Het zijn de ‘ervaringsdeskundigen’ die duidelijk hebben gemaakt wat zij in een badkamer belangrijk vinden. Wetenschappers, ergonomen en fysiotherapeuten van de Universiteit in Bergen hebben die wensen vertaald in techniek en ergonomische voorwaarden. Vooraanstaande Scandinavische interieurontwerpers hebben gezorgd voor een stijlvol design. Waarbij het smaakvolle kleurgebruik ook nog eens een functionele rol speelt. Bano brengt met dit badkamerconcept, functionaliteit in de zorg en ergonomisch comfort en design, samen in praktisch, dagelijks gebruik.

Unieke kenmerken zijn het elektrisch in hoogte verstelbaar toilet, de elektrisch in hoogte verstelbare wastafel en het in hoogte verstelbare douchezitjeDoordat de badkamer hulpmiddelen aan de muur gemonteerd zijn, blijft er meer vloerruimte over, zodat er genoeg ruimte is voor eventuele hulpmiddelen. Tevens helpt dit mee om de hygiëne op een zo hoog mogelijk niveau te houden!

Slimme zorgbadkamers zijn kostenbesparend

En dat is de badkamer van Bano Benelux dus ook. We bieden maar liefst een garantie van 5 jaar en een levensbestendigheid van 20 tot 25 jaar. Bij het juist toepassen van het concept kan het een flinke besparing op verplegend personeel opleveren. We kunnen er voor zorgen dat er op korte termijn een volledig nieuwe badkamer in uw huis geplaatst wordt. Door een modulair systeem en de ervaring van onze monteurs in de zorg wordt de overlast tot een minimum beperkt.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking. Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie. Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen