Spoelreservoir voor de zorg

Spoelreservoir voor de zorg

Het Bano spoelreservoir voor de zorg is speciaal gemaakt voor het miva toilet van Bano. Op deze pagina lichten we de spoelreservoir voor de zorg uit.

"De spoelreservoir voor de zorg van Bano Benelux is een onderdeel van de doordacht aangepaste badkamer"

Wat is een spoelreservoir? Hier kun je het antwoord vinden

Wat is een spoelreservoir?

Een spoelreservoir is de spoelinrichting van een wc-systeem waarin water wordt vastgehouden voor het schoonmaken van de toiletpot. Een reservoir is altijd voorzien van een waterinlaat en is aan de onderzijde verbonden met de wc-pot doormiddel van een buis.


Deze buis noemen ze ook wel de valpijp. De valpijp voert het water af naar de wc-pot. Iets hoger daarvan bevindt zich de stortbak: hierdoor bezit het water de energie om snel naar de wc-pot te stromen zodra er wordt doorgetrokken.
Bano standaard spoelreservoir

Bano standaard spoelreservoir

Het Bano standaard spoelreservoir is van staal en kunststof. De pootjes kunnen op maat ingesteld worden, van 0-190 mm van de grond.


Het reservoir is voorzien van een Sanicontrolsysteem, met een grote en kleine spoeling optie, zoals 6/3 of 9/4, 5 liter water, wat van te voren ingesteld kan worden.

Bedieningsplaat van spoelreservoir

De bedieningsplaat is beschermd tegen condensatie en heeft een waterbesparend spoelfunctie. Uitvoering van de sifon is van 90 mm tot 110 mm, welke is inbegrepen bij dit spoelreservoir Max. Gewicht belasting: 500kgTheo Wor van Bano Zorgbadkamers
De Bano badkamer is een ontwerp dat toegankelijkheid biedt voor mensen met een lichamelijke handicap.
Theo Wor - Bano Benelux

Onderdeel van de mindervalide toilet van Bano

De spoelreservoir voor de zorg van Bano is een onderdeel van het miva toilet van Bano. Bij de totstandkoming van dit toilet is meerdere jaren onderzoek gedaan door een team van deskundigen.


In dit team waren onder andere artsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten op het gebied van mobiliteit, directeuren van zorgcentra, gebruikers en zorgpersoneel.


We hebben 3 soorten invaliden toiletten:

Het spoelreservoir is een hulpmiddel van de aangepaste badkamer.

Het spoelreservoir van Bano is een onderdeel van de doordachte aangepaste badkamer van Bano. Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen? Neem gerust contact met ons op.