"Mijn vader heeft zelfs de thuiszorg afgezegd dankzij deze senioren badkamer!"

Het is altijd fijn om positieve reacties te ontvangen op onze senioren badkamer. De meest inspirerende respons die wij kunnen krijgen zijn de verhalen waar men weer volledig zelfredzaam kan functioneren. In dit artikel nemen we je mee in het verhaal van Roy, wiens ouders dankzij de badkamer hulpmiddelen zelfs de thuiszorg hebben geannuleerd. Hier doen we het voor!

“Mijn ouders kunnen niet meer zelfstandig douchen”

Het was eind mei 2019 toen we een telefoontje kregen van Roy. Zijn vader was op dat moment aan het revalideren in het ziekenhuis en voor zijn moeder kostte het, door haar hoge leeftijd, veel moeite om zelfstandig te douchen. Begin juni zou zijn vader weer thuiskomen en voor die tijd wilde hij dat de badkamer volledig werd aangepast. Maar dat zowel vader als moeder weer de volledige regie hadden over eigen handelen in de badkamer, dat had niemand verwacht.

Kies voor een veilige senioren badkamer - Bano Benelux

Onderzoek naar de mogelijkheden in de bestaande situatie

Om onze expertise toe te passen moeten we eerst onderzoeken wat de mogelijkheden zijn in de huidige badkamer van de familie. Als eerst vinden we het van belang om de huidige situatie te zien. Dit doen wij door middel van een bezoek op locatie of door foto’s, video’s en maatvoeringen doorgestuurd te krijgen. Zo krijgen we een goede indruk en kunnen we bepalen wat we moeten gaan doen om de veiligheid en zelfredzaamheid van de badkamer zo hoog mogelijk te maken. Dit hebben we ook gedaan voor de vader en moeder van Roy. Na het bezichtigen hebben we de conclusie getrokken dat er een volledige mindervalide badkamer geplaatst moet worden. Deze bestaat uit o.a. uit een inloopdouche voor ouderen (inclusief opklapbaar douchezitje), een sta-op toilet (dit is een uniek en doordacht miva toilet) en een aangepaste wastafel. In de video hieronder geven we een korte introductie over deze hulpmiddelen.

“Jullie aangepaste badkamer is een groot succes!”

Begin juni was het zover: Roy zijn vader werd ontslagen uit het ziekenhuis. De dagen ervoor had een installatiebedrijf alle badkamer hulpmiddelen met succes geïnstalleerd. Op het moment dat hij thuis kwam wilde hij direct douchen. Eigenwijs als hij was probeerde hij het direct zelfstandig. En met succes! Het lukte zo goed dat hij direct daarna de thuishulp heeft afgebeld. Hoe mooi is dat? Roy schreef ons direct een mooie mail:

” Mijn vader was vanmorgen voor het eerst thuis. Hij heeft geprobeerd zelfstandig te douchen en dergelijke voordat de thuiszorg arriveerde. Dat lukte zo goed met jullie spullen dat hij de thuiszorg heeft geannuleerd! Jullie badkamer is dus een groot succes ! Dat is toch super.
We zijn er heel blij mee. Daardoor zijn mijn ouders veel minder hulpbehoevend, minder afhankelijk en kunnen ze zonder externe hulp zelfstandig blijven wonen. Dat is een heel groot goed. “

Mijn vader heeft zelfs de thuiszorg afgezegd dankzij deze senioren badkamer!

Zolang je jezelf kan helpen met douchen en je persoonlijke hygiëne dan is dat een enorme verademing!

Niet kregen we alleen positieve reacties van de familie van Roy. Ook Jetty Rippe en Paul de haan hebben een badkameroplossing gevonden om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Voor hun betekent deze oplossing dat ze nog een hele tijd samen kunnen wonen en dat ze zelfs samen weer toekomstperspectief hebben! Paul is zichtbaar ontroert en vertelt: “Je gaat dusdanig achteruit met de ziekte Parkinson, dat bepaalde eigenschappen verloren gaan. Zolang je jezelf kan helpen met douchen en je persoonlijke hygiëne dan is dat een enorme verademing!”. Het was heel mooi om te zien dat er een oplossing is gekomen voor Jetty en Paul.

Bekijk hierboven de video die RTL4 heeft gemaakt met het geweldige resultaat. 

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen