Toiletborstel voor de zorg

Toiletborstel speciaal voor de zorg

Bano heeft speciaal voor de zorgsector een toiletborstel ontwikkeld. Deze is zo ontworpen dat hij comfortabeler en effectiever is dan andere soortgelijke producten. Op deze pagina vertellen we er meer over.
Wat is een toiletborstel voor de zorg?

Wat is een toiletborstel voor de zorg precies?

Een toiletborstel wordt ook wel een pleeborstel of wc-borstel genoemd. Het is een borstel die wordt gebruikt om de binnenkant van een toiletpot schoon te maken. Een toiletborstel voor de zorg houdt extra rekening met ergonomie, hygiëne en veiligheid.

"De houder van de toiletborstel dient niet alleen als houder voor de toiletborstel en extra toiletrollen, maar kan ook  als handgreep worden gebruikt indien iemand in de badkamer dreigt te vallen. De belasting is getest tot 150 kg."

Toiletborstel en handgreep ineen!

Toiletborstel en handgreep ineen

De borstel fungeert niet alleen als houder voor een wc-borstel en extra toiletrol, maar kan ook gebruikt worden als handgreep als de patiënt in de badkamer is gevallen.


De houder zit aan de muur bevestigd (dichtbij het miva toilet), zodat de vloer eronder gemakkelijker schoongemaakt kan worden. Maximale belasting is 150 kg.
Theo Wor van Bano Zorgbadkamers
Het is moeilijk om een badkamer te vinden die niet alleen aan alle verwachtingen voldoet, maar deze zelfs overtreft. Maar de Bano Benelux heeft het in huis - van kwaliteit, schoonheid en functionaliteit in één.
Theo Wor - Bano Benelux

Materiaal multifunctionele toiletborstel

Onze badkamer hulpmiddelen zijn uitermate geschikt voor mensen die thuis wonen of voor in zorgorganisaties zoals een ziekenhuis of verpleeghuis. Hieronder kun je meer informatie vinden over het materiaal waar de multifunctionele toiletborstel van gemaakt is. 


  • Toiletrolhouder: antibacterieel aluminium met poedercoating, nylon en roestvrij stalen schroeven
  • Toiletborstel: gegoten polypropyleen
  • Houder: ABS-plastic
  • Bekijk hier het productblad

Waarom kiezen voor Bano?

werkzaamheden worden verlicht voor de zorgverleners en/of mantelzorgers en er wordt veel tijd bespaard.
Badkamer hulpmiddelen van de hoogste kwaliteit
Ondanks zijn functionaliteit heeft de Bano Zorgbadkamer een prachtig design. 
De badkamer is voor iedere gebruiker aanpasbaar

Ontwikkelt in samenwerking met Universiteit van Bergen (Noorwegen), ergotherapeuten, fysiotherapeuten, artsen en zorgbehoevenden.

Onderdeel van de doordachte zorgbadkamer

De multifunctionele toiletborstel van Bano is onderdeel van de doordachte aangepaste badkamer van Bano. Naast het multifunctionele exemplaar heeft Bano een normale borstel voor het toilet inclusief wandbevestiging. 


Alle Bano badkameraccessoires hebben een geïntegreerd ontwerp zodat alle elementen in de badkamer bij elkaar passen.