Een uniek badkamerconcept die de zelfredzaamheid en de veiligheid van de mensen bevordert

Een uniek badkamerconcept die de zelfredzaamheid en de veiligheid van de mensen bevordert

Zoals je ongetwijfeld al weet, zijn de nieuwste ontwikkelingen in de zorg er op gebaseerd om de zelfredzaamheid te stimuleren. Dit moet natuurlijk wel in een vertrouwde en veilige omgeving. Wij bieden een unieke aangepaste badkamerom de zelfredzaamheid en de veiligheid van de mensen te bevorderen. Omdat alle badkamerhulpmiddelen perfect bij elkaar passen, spreken we van een uniek badkamerconcept.

Mindervalide badkamer 

Het mindervalide badkamerconcept van Bano gaat uit van een kleine badkamer met een minimale afmeting van 2 bij 2 meter (of 4m2). Dit om de functionaliteit zo optimaal mogelijk te behouden. Eén van de belangrijkste items is het in hoogte verstelbare toilet welke maar liefst verstelbaar is van 40 tot 60 cm en getest op een maximaal gewicht van 500 kilogram. Het voordeel van het toilet is dat het niet alleen handmatig versteld kan worden maar ook elektrisch (tevens zijn er ook 2 verschillende dieptes). Daarnaast zijn de wastafel, het douchezitje en de armsteunen eveneens verstelbaar en hebben zij een maximale belastbaarheid van 400 KG. Door een professioneel advies kan het juiste grijpbereik worden behaald zodat de cliënt zolang en zoveel mogelijk zelfstandig kan functioneren. Bij Bano Zorgbadkamers kun je altijd vrijblijvend om advies vragen.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Hygiëne, wastafel en douchekop

De badkameronderdelen zijn zo ontworpen dat deze gemakkelijk schoon te maken zijn en daardoor een goede hygiëne bieden aan de gebruiker. Zo is bijvoorbeeld aan de onderkant van de wastafel een omhulsel geplaatst om de buizen en leidingen heen, waardoor een en ander makkelijker en sneller schoon te maken is door de facilitaire dienst. Bovendien is de wastafel overzichtelijk en ruim, zodat toiletartikelen hier makkelijk op neergezet kunnen worden. Deze blijven dan binnen bereik van de cliënt en/of verzorger. Het douchezitje is voorzien van uitneembare steunen en voorzien van afgeronde randen. De ergonomisch gevormde douchekop kan zonder moeite met één hand worden bediend. Ideaal, toch?

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen