Utrecht investeert in meer toegankelijke toiletten in de stad

Utrecht investeert in meer toegankelijke toiletten in de stad

In De Utrechtste Internet Courant lazen wij dat een initiatiefvoorstel voor meer openbare en toegankelijke toiletten in Utrecht unaniem is aangenomen in de gemeenteraad. Binnen 500 meter van alle drukke plekken in de stad overdag en ’s avonds wilt de gemeente Utrecht een openbaar en toegankelijk toilet maken. En dat is goed nieuws. Laten we hopen dat er veel gemeenten hetzelfde beleid gaan hanteren.

Bestaande toiletten toegankelijk maken

Het voorstel gaat er voor zorgen dat er meer toiletten bijkomen en de bestaande toiletten toegankelijker worden gemaakt. Zo worden toiletten in gebouwen van de gemeente Utrecht opengesteld voor algemeen gebruik. Bovendien wordt bij de organisatie van evenementen meer aandacht gevraagd zodat de toiletten toegankelijk zijn voor iedereen. Bovendien gaan ze er voor zorgen dat de toiletten schoon zijn, want een schoon toilet is de normaalste zaak van de wereld.

In nieuwbouw- en renovatieplannen wordt er door dit initiatief nu ook vooraf rekening gehouden met openbaar toegankelijke toiletten.

Toiletten die toegankelijk zijn met een rolstoel of rollator

Bij druk bezochte plaatsen gaan hoogstwaarschijnlijk ook meer toiletten komen. Dit gaat er tevens voor zorgen dat de mensen steeds meer en beter kunnen genieten van het buitenzijn. Iedereen heeft een toilet nodig, maar mensen met een beperking of aandoening vaak een stuk sneller (of vaker). Daarom is er besloten dat er meer toiletten gaan worden geplaatst. Goed om te vermelden is dat er ook meer mindervalide toiletten geplaatst gaan worden. Hiermee worden toiletten ook toegankelijk voor mensen in een rolstof of met een rollator. Een sta-op toilet kan een uitkomst zijn.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen