Utrecht investeert in meer toegankelijke toiletten in de stad
13 augustus 2019 
in Nieuws

Utrecht investeert in meer toegankelijke toiletten in de stad

In De Utrechtste Internet Courant lazen wij dat een initiatiefvoorstel voor meer openbare en toegankelijke toiletten in Utrecht unaniem is aangenomen in de gemeenteraad. Binnen 500 meter van alle drukke plekken in de stad overdag en ’s avonds wilt de gemeente Utrecht een openbaar en toegankelijk toilet maken. En dat is goed nieuws. Laten we hopen dat er veel gemeenten hetzelfde beleid gaan hanteren.

Bestaande toiletten toegankelijk maken

Het voorstel gaat er voor zorgen dat er meer toiletten bijkomen en de bestaande toiletten toegankelijker worden gemaakt. Zo worden toiletten in gebouwen van de gemeente Utrecht opengesteld voor algemeen gebruik. Bovendien wordt bij de organisatie van evenementen meer aandacht gevraagd zodat de toiletten toegankelijk zijn voor iedereen. Bovendien gaan ze er voor zorgen dat de toiletten schoon zijn, want een schoon toilet is de normaalste zaak van de wereld.

In nieuwbouw- en renovatieplannen wordt er door dit initiatief nu ook vooraf rekening gehouden met openbaar toegankelijke toiletten.

Toiletten die toegankelijk zijn met een rolstoel of rollator

Bij druk bezochte plaatsen gaan hoogstwaarschijnlijk ook meer toiletten komen. Dit gaat er tevens voor zorgen dat de mensen steeds meer en beter kunnen genieten van het buitenzijn. Iedereen heeft een toilet nodig, maar mensen met een beperking of aandoening vaak een stuk sneller (of vaker). Daarom is er besloten dat er meer toiletten gaan worden geplaatst. Goed om te vermelden is dat er ook meer mindervalide toiletten geplaatst gaan worden. Hiermee worden toiletten ook toegankelijk voor mensen in een rolstof of met een rollator. Een sta-op toilet kan een uitkomst zijn.

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking.Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie.Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen