Valrisico verminderen door juiste plaatsing van wandbeugels!

Valrisico verminderen door juiste plaatsing van wandbeugels!

Een valpartij in de badkamer is voor niemand leuk. Maar vooral voor ouderen en mensen met een fysieke aandoening is valpreventie belangrijk. Het valrisico kun je verminderen door een juiste plaatsing van wandbeugels en aansluitende hulpmiddelen.

Valpreventie ouderen in badkamer zeer belangrijk

Met valpreventie wordt bedoeld hoe er voorkomen kan worden dat men valt. Doordat steeds meer mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen wordt het voorkomen van valpartijen voor ouderen een zeer belangrijk ‘agendapuntje’. Een val kan namelijk tijdelijk of blijvend letsel veroorzaken en dat kunnen we beter voorkomen! Hoe hoger de leeftijd, hoe hoger het risico is op een valpartij. En vooral ouderen zijn hier gevoelig voor.

Hoe hoger de leeftijd, hoe hoger het risico is op een valpartij. En vooral ouderen zijn hier gevoelig voor.

Zelfredzaamheid vergroten door badkamer hulpmiddelen

Ouderen en mensen met een lichamelijke beperking vinden het uiterst belangrijk dat ze zichzelf kunnen redden in huis, dus ook in de badkamer. Wanneer ze dit niet kunnen, ervaren ze het in de meeste gevallen als een vermindering van kwaliteit van leven. Badkamer hulpmiddelen helpen de zelfredzaamheid en de veiligheid in de sanitaire ruimte te vergroten. Denk hierbij aan een sta-op toilet, aangepaste wastafel of een aangepaste douche.

Doordachte plaatsing wandbeugels en andere badkamer hulpmiddelen

Bano heeft een aangepaste badkamer ontworpen met een speciale inrichting en doordachte plaatsing van de badkamerproducten, waarin de gebruiker zijn of haar natuurlijk bewegingspatroon kan volgen. Dankzij stevige beugels bij het toilet en de wastafel kan de gebruiker hier zelf rechtop staan. Daarnaast zijn er op de muur nog meer steunbeugels gemonteerd met een doordachte plaatsing, zodat de gebruiker veilig kan douchen. Zie de video hieronder.

Douchestang en handgreep ineen!

De allereerst (re)actie van mensen wanneer ze dreigen te vallen onder de douche is het vastgrijpen aan de douchestang. Het risico is op dat moment erg groot dat de douchestang breekt en men alsnog valt. Een douchestang als handgreep ineen is hiervoor de perfectee oplossing. De stang is erop berekend om als handgreep gebruikt te worden en is getest met een belasting van 500kg! Zowel het verticale, als het horizontale gedeelte is als greep te gebruiken.

Douchestang en handgreep ineen

Douchestang en handgreep ineen – Bano Benelux

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen