Valrisico verminderen door juiste plaatsing van wandbeugels!
17 maart 2016 
in Blogs

Valrisico verminderen door juiste plaatsing van wandbeugels!

Een valpartij in de badkamer is voor niemand leuk. Maar vooral voor ouderen en mensen met een fysieke aandoening is valpreventie belangrijk. Het valrisico kun je verminderen door een juiste plaatsing van wandbeugels en aansluitende hulpmiddelen.

Met valpreventie wordt bedoeld hoe er voorkomen kan worden dat men valt. Doordat steeds meer mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen wordt het voorkomen van valpartijen voor ouderen een zeer belangrijk ‘agendapuntje’. Een val kan namelijk tijdelijk of blijvend letsel veroorzaken en dat kunnen we beter voorkomen! Hoe hoger de leeftijd, hoe hoger het risico is op een valpartij. En vooral ouderen zijn hier gevoelig voor.

Hoe hoger de leeftijd, hoe hoger het risico is op een valpartij. En vooral ouderen zijn hier gevoelig voor.

Zelfredzaamheid vergroten door badkamer hulpmiddelen

Ouderen en mensen met een lichamelijke beperking vinden het uiterst belangrijk dat ze zichzelf kunnen redden in huis, dus ook in de badkamer. Wanneer ze dit niet kunnen, ervaren ze het in de meeste gevallen als een vermindering van kwaliteit van leven. Badkamer hulpmiddelen helpen de zelfredzaamheid en de veiligheid in de sanitaire ruimte te vergroten. Denk hierbij aan een sta-op toilet, aangepaste wastafel of een aangepaste douche.

Bano heeft een aangepaste badkamer ontworpen met een speciale inrichting en doordachte plaatsing van de badkamerproducten, waarin de gebruiker zijn of haar natuurlijk bewegingspatroon kan volgen. Dankzij stevige beugels bij het toilet en de wastafel kan de gebruiker hier zelf rechtop staan. Daarnaast zijn er op de muur nog meer steunbeugels gemonteerd met een doordachte plaatsing, zodat de gebruiker veilig kan douchen. Zie de video hieronder.

De allereerst (re)actie van mensen wanneer ze dreigen te vallen onder de douche is het vastgrijpen aan de douchestang. Het risico is op dat moment erg groot dat de douchestang breekt en men alsnog valt. Een douchestang als handgreep ineen is hiervoor de perfectee oplossing. De stang is erop berekend om als handgreep gebruikt te worden en is getest met een belasting van 500kg! Zowel het verticale, als het horizontale gedeelte is als greep te gebruiken.

Douchestang en handgreep ineen

Douchestang en handgreep ineen – Bano Benelux

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking. Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie. Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen