Deze veilige badkamer is een droom voor iedereen die werkt in de zorg!

Deze veilige badkamer is een droom voor iedereen die werkt in de zorg!

Zorg verlenen in badkamers van verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen en bij senioren thuis is veeleisend werk. Het snelgroeiend aantal ouderen zorgt ook nog eens voor extra druk op de zorgfunctie. Bij het ontwikkelen van de zorgbadkamer van Bano hebben we de inspanningen onderzocht waaraan de verzorger in de badkamer wordt blootgesteld, evenals de functionele behoeften van oudere bewoners. Deze veilige badkamer is een droom voor iedereen die werkt in de zorg en is het resultaat van meer dan vijf jaar onderzoek en zorgvuldige studies.

Onze visie is een badkamer die de belasting voor verzorgers vermindert en de kwaliteit van leven van bewoners verbetert.

We hebben het artikel verdeeld in de volgende onderdelen:

Een droom voor zorgpersoneel om te werken met deze veilige badkamer

Als je het bekijkt vanuit het perspectief van personeel dat werkt in zorg en revalidatie, moet het een droom zijn om faciliteiten te hebben die op dit concept zijn gebaseerd. Het Bano badkamerconcept geeft nieuwe mogelijkheden om de werkomgeving te verbeteren. Het is een preventieve maatregel gericht op een van de meest blootgestelde groepen werknemers in de gezondheidssector. De functionele aspecten worden zorgvuldig overwogen; we geloven dat deze badkameroplossing de patiënten zal helpen meer voor zichzelf te doen, hun vermogen om voor zichzelf te zorgen te versterken en onafhankelijker te worden van anderen. Het is ontworpen voor diegenen die hulp nodig hebben en voor degenen die de hulp bieden. We geloven dat het de hoeveelheid werk kan verminderen en blessures kan voorkomen. De patiënten voelen zich veiliger als ze zichzelf kunnen helpen. Het is ook gemakkelijker voor verplegend personeel, omdat ze zwaar tillen hierdoor vermijden.

Veerkrachtige badkamer hulpmiddelen

Expertise in het faciliteren van beweging

Het groeiend aantal ouderen met lichamelijk problemen zorgen ervoor de druk op verzorgers steeds groter wordt. Ons onderzoek toont echter aan dat veel oudere bewoners met een lichamelijke beperking nog enige overgebleven krachten hebben. Bano richt zich daarom op het activeren van zelfs de kleinste resterende krachten van de ouderen. Door een functionele badkamer te ontwikkelen, heeft Bano het dagelijkse leven van de bewoners verbeterd. Zo zijn ouderen niet meer volledig afhankelijk van hulp en kunnen ze veel dingen weer zelf.

De sleutel is om de ouderen in staat te stellen de kracht te gebruiken die ze nog hebben in hun interactie met zorgpersoneel.

Goed ontworpen oplossingen verbeteren de kwaliteit van leven

Wanneer oudere bewoners niet meer goed voor zichzelf kunnen zorgen, ervaren zij een enorme afname van hun kwaliteit van leven. Een kans om dit punt uit te stellen is erg belangrijk. De oplossing is een veilige badkamer met optimaal ruimtegebruik, waarbij de armaturen speciaal zijn ontworpen en de plaatsing ervan opnieuw is gedefinieerd. Door (elektrisch) in hoogte verstelbare hulpmiddelen zoals het sta-op toilet of een in hoogte verstelbare wastafel te plaatsen kunnen bewoners veel makkelijker weer zelf gebruik maken van de badkamer. De stevige handgrepen naast het toilet en aan de wastafel helpen enorm mee om de zelfredzaamheid te bevorderen. Bovendien maken de speciaal geplaatste en ontworpen handgrepen, veilig bewegen in de doucheruimte weer mogelijk. Het ergonomische douchezitje maakt het wassen voor zowel de zorgverlener als de bewoner een stuk makkelijker. Wanneer er hulp vereist is, is er voldoende ruimte voor de verzorger en eventuele verplaatsingsactiviteiten.

Een veilige badkamer die aan alle gebruikers kan worden aangepast

Door onderzoek en testen hebben we vastgesteld dat er behoefte is aan oplossingen die zijn aangepast aan de eisen van individuele gebruikers. Rapporten van verzorgers geven aan dat het aanpassen van de hoogte van de producten het gemakkelijker maakt ouderen te bewegen en daarnaast de druk op de verzorger vermindert . We hebben daarom in hoogte verstelbare producten ontwikkeld die eenvoudig voor elke gebruiker kunnen worden aangepast. De wastafel, het mindervalide toilet, de handgreep naast het toilet en de douchestoel zijn allemaal in hoogte verstelbaar. De mogelijkheid om zoveel elementen in de badkamer aan te passen, is uniek. Er is een keuze tussen elektrisch in hoogte verstelbare of manueel in hoogte verstelbare hulpmiddelen.

Minder RSI-klachten door toepassing van deze mindervalide badkamer

Vermoeidheid, blessures en burn-outs zijn helaas geen uitzonderingen in de gezondheidssector. Zorgpersoneel meldt dat de tijdsdruk en zwaar tillen de belangrijkste oorzaken hiervan zijn. De Bano badkamer zorgt voor verbeteringen in veel van deze probleemgebieden. Het toepassen van de badkamer hulpmiddelen van Bano betekent dat de zorgverlener een stuk minder wordt belast. Bovendien zal een verzorger in veel gevallen in staat zijn om taken te beheren waar voorheen twee verzorgers nodig waren. Het Bano badkamerconcept is in de praktijk ideaal voor zorgpersoneel. De oplossingen zijn optimaal, ongeacht of de bewoners worden bijgestaan ​​door verzorgers. De veilige badkamer werd ontwikkeld door fysiotherapeuten in overleg met zorgpersoneel en onze eigen industriële ontwerpers om de best mogelijke interactie tussen eventuele verzorgers en bewoners mogelijk te maken.

De ontwikkeling van de aangepaste badkamer van Bano

Het Bano badkamerconcept vertegenwoordigt een belangrijke innovatie ten opzichte van bestaande oplossingen. Bij Bano leggen we veel nadruk op expertise en hebben we daarom mensen met een professionele achtergrond in de fysiotherapie, ergonomie en verpleging betrokken. Dit geeft ons een uniek inzicht in alle werksituaties en problemen bij het verplaatsen in de badkamer van zowel de zorgverlener als de gebruiker. Toen we begonnen met het ontwerpen en produceren van onze hulpmiddelen voor de badkamer, bouwden onze ontwerpers voort op wat we in de eerste fase hadden geleerd. Voor Bano is het belangrijkste altijd om nauw contact te onderhouden met diegenen die dagelijks met senioren of mensen met een lichamelijke beperking in badkamers werken. Dankzij dit nauwe contact kunnen we onze badkameroplossingen continu verder ontwikkelen. Onze belangrijkste taak is daarom om met u te zijn. Op die manier kunnen we in de toekomst nog betere badkamer hulpmiddelen ontwikkelen. 
Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen