arrow_drop_up arrow_drop_down
2 februari 2018 
in Blogs

Een veilige badkamer is de belangrijkste woningaanpassing als we ouder worden.

Een veilige badkamer is de belangrijkste woningaanpassing als we ouder worden. Zo is persoonlijke hygiëne belangrijk, maar moet er ook gezorgd worden voor veiligheid in de badkamer. De badkamer hulpmiddelen van het Bano zorgbadkamerconcept zijn zeer veilig en functioneel. Bovendien zijn ook stijlvol en prachtig ontworpen.

Veilige badkamer

Wist u dat vallen doodsoorzaak nummer drie is onder senioren? En dan met name in de badkamer? Zo lazen wij een tijdje terug dat de afgelopen vijf jaar het aantal mensen dat door een val om het leven kwam met 60 procent is toegenomen. En dit terwijl we dit voor een groot deel kunnen voorkomen. Daarbij komt kijken dat elk jaar meer dan 4000 mensen in een ziekenhuis belanden door een val in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan al bij het uit bad stappen, wat zeer gevaarlijk kan zijn.

Een Bano badkamer kan voor een veilige, sfeervolle en functionele situatie zorgen. Het is het resultaat van meer dan vijf jaar onafgebroken onderzoek en studie. Het concept is altijd in beweging en wordt steeds verder ontwikkeld na advies van gebruikers en personeel die in de zorg werkzaam zijn. Dit maakt Bano Badkamers dé badkamerleverancier voor mensen met een lichamelijke beperking en voor het zorgpersoneel.

Bijzondere hulpmiddelen voor in de badkamer

Onze meeste bijzondere hulpmiddelen zijn het elektrisch in hoogte verstelbaar toilet, de elektrisch in hoogte verstelbare wastafel en het in hoogte verstelbare douchezitje! Het sta-op toilet kan voor heel veel mensen die het niet lukt om alleen om het toilet te zitten een perfecte uitkomst zijn. Doordat de producten gemonteerd zijn aan de muur, blijft er meer vloerruimte over. Dit is fijn omdat er dan genoeg ruimte is voor  eventuele hulpmiddelen. Ook helpt dit de hygiëne op een zo hoog mogelijk niveau te houden.

Bespaar kosten

Wij bieden maar liefst een garantie van 5 jaar op de zorgbadkamer en een levensbestendigheid van 20 tot 25 jaar. Bij het juist toepassen van het concept kan het een flinke besparing op verplegend personeel opleveren en verlicht het de werkdruk.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies