Veilige en zelfredzame badkamer zonder dat het opvalt

Veilige en zelfredzame badkamer zonder dat het opvalt

Een aangepaste of een senioren badkamer moet niet alleen functioneel zijn, maar moet ook klasse uitstralen en ontspanning bieden. Bano benaderd het sanitair niet als zorgobject, maar als een badkamer voor het hele gezin. Het is een veilige en zelfredzame badkamer zonder dat het opvalt.

Wat is een veilige en zelfredzame badkamer?

Een veilige en zelfredzame badkamer is een badkamer die ervoor zorgt dat de zelfredzaamheid en veiligheid van de gebruikers wordt geoptimaliseerd. Dit door het plaatsen van goede badkamer hulpmiddelen in combinatie met een doordachte indeling. Nadat er een aangepaste badkamer gerealiseerd is, zijn veel mensen weer bij machte om zichzelf te redden in de badkamer met zo min mogelijk professionele ondersteuning en zorg.

Wat is het verschil tussen aangepaste sanitair en een algemene badkamer?

Een algemene badkamer houdt bijna geen rekening met de veiligheid en indeling van een badkamer. Daar draait alles om hoe mooi de badkamer eruit ziet. Bij aangepaste sanitair draait het doorgaans om de veiligheid en is dan ook altijd ingedeeld met badkamer hulpmiddelen. De hulpmiddelen die je vaak in aangepaste badkamer tegenkomt zijn een veilige douchestang, een miva toilet (sta-op toilet) een aangepaste wastafel en een inloopdouche voor ouderen.

Aangepaste badkamers worden steeds persoonlijker

Aangepaste badkamers worden steeds persoonlijker

Aangepaste badkamers worden steeds persoonlijker

Vanzelfsprekend is dat een aangepaste badkamer  in het teken staat van functionaliteit. Het wordt ook steeds belangrijker dat de hulpmiddelen in de badkamer er mooi en designvol uitzien. Een nieuwe ontwikkeling is dat mensen steeds meer de keuze krijgen op het gebied van kleur en afwerking. Hierbij kun je denken aan de kleur en de soort tegels die worden gebruikt. Consumenten die een functionele badkamer nodig hebben hoeven dus niet bang te zijn voor een badkamer zonder sfeer!

Mooie badkamer voor senioren

Bano biedt mooie badkameropstellingen met doordachte handigheden.  Steeds meer ouderen blijven langer zelfstandig wonen. Dat vraagt in de badkamer om aanpassingen op het gebied van comfort en veiligheid, zoals een antislipvloer (of de huidige badkamervloer antislip maken) of wandbeugels en douchezitjes. Men verwacht dan automatisch dat de badkamer een ziekenhuisuitstraling krijgt, maar dat is helemaal niet nodig. Het is belangrijk een badkamer zo in te richten dat het een fraai geheel blijft. Met talloze mooi ontworpen aanpassingen houden senioren of gehandicapten hun zelfredzaamheid en privacy. Eenvoudig kleurgebruik op de wanden kan al als een verrassend effect worden ervaren.

Het badkamerconcept is makkelijk toe te passen in Woonzorgcomplexen(zorg)hotels, serviceflats, residenties, verpleeghuizen, ziekenhuizen, en natuurlijk voor bij de mensen thuis!

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen