Verhoogd toilet? Dit sta-op toilet zorgt voor verlichting en zelfredzaamheid
arrow_drop_up arrow_drop_down
18 april 2017 
in Blogs

Verhoogd toilet? Dit sta-op toilet zorgt voor verlichting en zelfredzaamheid

Verhoogd toilet nodig? Een elektrisch in hoogte verstelbaar toilet zorgt voor verlichting en zelfredzaamheid. De toiletruimte is een plek waar techniek, specifieke gebruikseisen en sfeer op een (veelal) beperkt oppervlak samenkomen. Deze ruimte hoort comfortabel, veilig en betrouwbaar te zijn. We hebben dit artikel opgebouwd in de volgende onderdelen:

Wat is een verhoogd toilet?

Een verhoogd toilet wordt ook wel een seniorentoilet genoemd. Wanneer iemand vanwege een hoge leeftijd of aandoening beperkt is, wordt een verhoogd toilet als oplossing gezien. Het is in Nederland eigenlijk een gewoonte geworden om voor iemand die wat ouder is aan een verhoogd toilet te “koppelen”.  Dit komt omdat wanneer iemand wat ouder wordt moeilijker van een lage toiletpot afkomt. Wat vaak niet gerealiseerd wordt is dat een verhoogd toilet veel nadelen heeft. Je kunt zelfs de vraag stellen of het middel niet erger is dan de kwaal. Lees hier bijvoorbeeld het artikel  “weg met het verhoogd toilet“.

Hoe hoog is een verhoogd toilet?

Een standaard hoogte van een toilet is 40cm. Een verhoogd toilet is tussen de 46 en 50 cm. Met deze hoogte wordt er voldoende hoogte gecreëerd zodat de mensen makkelijker van het toilet af te komen.

Wat kost een verhoogd toilet?

Een verhoogd toilet is op het eerste gezicht niet zo duur. Je kunt een verhoogd toilet bij veel winkels in heel Nederland kopen. De prijzen variëren van 25 euro tot 100 euro per stuk. Echter zou ons advies nooit zijn om een verhoogd toilet te kopen. Een verhoogd toilet is vaak een tijdelijke, niet veilige en goedkope oplossing. Bij ons staat veiligheid op de eerste plaats.

Een sta-op toilet is vele malen beter dan alleen een verhoogd toilet!

Bano Zorgbadkamers heeft onder andere een in hoogte verstelbaar toilet ontwikkelt. We noemen dit ook wel het sta-op toilet. Door gebruik te maken van het Bano, in hoogte verstelbare toilet, wordt de zelfredzaamheid voor de client sterk vergroot. Bovendien zorgt het toilet voor verlichting en vereenvoudiging voor zowel client als verzorgende. Door de, in de armleuningen geïntegreerde,  elektrische bediening, is men dan in staat om snel en eenvoudig de hoogte naar behoefte af te stellen. Ook kan het toilet gebruikt worden als ’sta op’ toilet zodat de benodigde inspanning om van het toilet af te komen, tot een minimum wordt beperkt! Ideaal, toch?

Dit sta-op toilet is tot 500 kg belastbaar

Bano’s in hoogte verstelbare reservoirs kunnen zowel met de hand als elektrisch in hoogte versteld worden. Geheel naar de behoefte en lengte van de gebruiker. Het toilet is verstelbaar in hoogte van 40 tot 60 cm. Het Bano-toilet heeft bovendien een ergonomisch ontwerp zodat de gebruiker een veilige en comfortabele zithouding heeft. Het toilet heeft een universele vormgeving, is aangepast voor rolstoelgebruikers en is getest tot een belastbaarheid van maar liefst 500kg! De toilethandgrepen zijn ergonomisch ontworpen, waardoor ze een goede en stevige grip bieden. Door voorover te leunen en de kracht van het bovenlichaam te gebruiken kan de gebruiker zelf van het toilet opstaan. 

Bekijk ook hier al onze badkamer hulpmiddelen.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies