Voorbereiden op de toekomst is nu echt nodig!

Voorbereiden op de toekomst is nu echt nodig!

Voorbereiden op de toekomst is nu echt nodig. Aanpassingen in de woning die hen de vrijheid geven zich op een veilige manier te kunnen bewegen in hun eigen huis. Er wordt nog veel te vaak gekozen voor een zo goedkoop mogelijke oplossing. En dit is in veel gevallen alleen voor de korte termijn. Zaken die ‘aangeplakt’ worden om het probleem even op te lossen, maar die niet levensloopbestendig zijn. De knop moet om!

Voorbereiden op de toekomst is nu echt nodig

De zorg in Nederland staat sinds januari 2015 (overgangsregeling van AWBZ naar Wmo en Wlz) dan echt in het teken om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Dit moet natuurlijk, ondanks het ouder worden of vanwege een functionele beperking, op een manier die bij de mensen past: veilig, vertrouwd en van alle gemakken voorzien!

In Scandinavië lopen ze wat betreft zorg voor

In Scandinavië lopen ze op het gebied van zorg ver voor op Nederland. Daar is het besef in tegenstelling tot Nederland dat kwaliteit van leven uitermate belangrijk is voor bewoners en verzorgend personeel. In Nederland zijn wij nu begonnen om ons op de toekomst voor te bereiden, thuis en bij zorgorganisaties. Voor de thuissituatie moeten gemeenten, zorgverzekeraars en de mensen zelf in Nederland nu echt gaan inzien dat aanpassingen in het huis nodig zijn om de toekomst zonder zorgen in te gaan. En laten we eerlijk zijn: één van de belangrijkste plekken in huis voor een persoon is de badkamer. En dan de rest daar de vraag:

Hoe kun je daar je zelfredzaamheid en veiligheid zo hoog mogelijk houden?

Eén van de belangrijkste kenmerken van een goede functionele badkamer is de juiste plaatsing van alle hulpmiddelen in een badkamer. In het geval van het badkamerconcept van Bano Benelux (welke afkomstig is uit Noorwegen) is elk product, na een jarenlange test- en gebruiksperiode, aangepast en verder ontwikkeld voor de best mogelijke functionaliteit!

Uit feedback van ergotherapeuten bleek dat in hoogte verstelbare producten het gebruikers gemakkelijk maken om te bewegen en dat de fysieke belasting voor eventuele (mantel)zorgers bovendien afneemt.

Unieke badkamer hulpmiddelen

Unieke kenmerken zijn het in (elektrisch) hoogte verstelbaar toilet, de in (elektrisch) hoogte verstelbare wastafel en het in hoogte verstelbare douchezitje! Doordat de producten aan de muur gemonteerd zijn, blijft er meer vloerruimte over, zodat er genoeg ruimte is voor eventuele hulpmiddelen. Tevens helpt dit mee om de hygiëne op een zo hoog mogelijk niveau te brengen! Schoonmaken is eenvoudiger en effectiever door het totale ontwerp.

Meer dan 5 jaar onderzoek naar de beste badkamer hulpmiddelen

Voor het ontwikkelen van een badkamer waarin mensen met functionele beperkingen zich optimaal kunnen bewegen, heeft Bano Benelux meer dan 5 jaar onderzoek gedaan naar de natuurlijke bewegings- patronen van mensen. Dit heeft geleid tot een badkamer waarin gebruiker zich veilig en minder afhankelijk voelt. Sterker nog: ouderen en mensen met functionele beperkingen die zich zonder hulp in de badkamer kunnen redden hebben meer zelfvertrouwen, privacy en waardigheid!

Kosten badkamer hulpmiddelen

In Nederland vragen wij altijd “wat zijn de kosten?” Om die vraag direct te beantwoorden heeft Bano hier een exploitatiekosten – onderzoek op los gelaten. De conclusie is een ogenschijnlijk dure badkamer van rond de 8000 euro, maar heeft een garantie van 5 jaar, een levensbestendigheid van 20 tot 25 jaar en leidt tot besparing op verplegend personeel. Deze badkamer is in realiteit € 0.50 cent duurder per dag, hetgeen gelijk staat aan een kopje koffie. Vindt u ook niet dat we hier flink wat geld mee besparen? De knop moet om!

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen