Welke badkamer hulpmiddelen zijn er allemaal voor ouderen?

Welke badkamer hulpmiddelen zijn er allemaal voor ouderen?

Elke week krijgen we wel de vraag: “Welke badkamer hulpmiddelen zijn er allemaal voor ouderen?”  Het is lastig antwoord geven, omdat er enorm veel verschillende soorten badkamer hulpmiddelen zijn. Waar we eerder al onze algemene top 5 hulpmiddelen voor in de badkamer hebben beschreven. Specificeren we in dit artikel de top 3 beste badkamer hulpmiddelen speciaal voor ouderen.

  1. Een sta-op toilet is de perfecte oplossing voor ouderen
  2. Een elektrisch in hoogte verstelbare wastafel biedt buitengewoon veel voordelen
  3. Een opklapbaar en in hoogte verstelbaar douchezitje geeft kalmte
  4. Overzicht van alle badkamer hulpmiddelen voor ouderen op een rijtje

1. Een sta-op toilet is de perfecte oplossing voor ouderen

Heb je een probleem om op te staan na een toiletbezoek? Of kom je niet zo makkelijk meer op het toilet? Een sta-op toilet is dan de perfecte oplossing. Het woord zegt het natuurlijk al genoeg. Een elektrisch sta-op toilet maakt het opstaan na een toiletbezoek enorm makkelijk. Daarnaast helpt het je ook om op het toilet te gaan zitten. Het is uitdrukkelijk verfijnd voor mensen die belemmering hebben van fysieke aandoeningen en is opgebouwd vanuit het oogpunt van de cliënt. Veel mensen die voor het eerst gebruik maken van het sta-op toilet voelen weer wat het is om alleen naar het toilet te gaan! Mocht het toch nog zo zijn  dat er een verzorgende, helpende of verpleger nodig is, dan worden de handelingen veel lichter. Het sta-op toilet draagt bij aan een betere werkomgeving voor zorgpersoneel.

Bekijk hier alle soorten toilet hulpmiddelen

2. Een elektrisch in hoogte verstelbare wastafel biedt buitengewoon veel voordelen

Een veel voorkomend probleem voor ouderen die in een rolstoel zitten is dat ze niet met hun benen onder de wastafel kunnen komen. Een in elektrisch in hoogte verstelbare wastafel biedt hiervoor de oplossing! Deze wastafel kan voor elke gebruiker op de juiste hoogte worden ingesteld en is makkelijk onderrijdbaar. Doordat de hoogte makkelijk kan worden versteld is de wastafel ook makkelijk te gebruiken voor mensen die niet in een rolstoel zitten. Handig hé? Want hierdoor is de wastafel  goed bruikbaar voor iedereen. Of je nu in een rolstoel zit of dat je nog goed ter been bent.  Lees ook: Ergotherapeuten van verschillende zorginstellingen prijzen onze slimme wastafel.

Bekijk hier alle soorten wastafel hulpmiddelen 

3. Een opklapbaar en in hoogte verstelbaar douchezitje geeft kalmte

Een opklapbaar en in hoogte verstelbare douchezitje biedt de perfecte ondersteuning bij het douchen voor ouderen en geeft de ouderen een gevoel van kalmte. Wanneer men ouder is, is (lang) staan een veel  voorkomend probleem. Een douchezitje maakt het mogelijk om zittend te douchen, waardoor men veel kracht kunt besparen. Een goed douchezitje biedt een maximale ondersteuning en hoort zeer veilig en comfortabel. Ten allen tijde adviseren wij een in hoogte verstelbaar en opklapbaar douchezitje. Zo kun je het douchezitje altijd naar de ideale hoogte verstellen en bespaar je ook nog veel ruimte.

Waarom een douchezitje veel beter is dan een douchestoel? Een zeer belangrijk nadeel van een douchestoel is dat het vaak in de weg staat. Dit is vooral enorm storend  wanneer men gebruik maakt van een smalle badkamer. Bovendien wordt er vaak geroepen dat een douchestoel of douchekruk zeer stevig staat. Onze  ervaring is dat dat niet altijd het geval is. Zo is de kans groot dat wanneer men dreigt te vallen en zich wilt opvangen aan de douchestoel deze omvalt. En dat betekent vaak dat de desbetreffende persoon ook valt. Dat is te voorkomen door een opklapbaar douchezitje aan de muur te monteren. Wanneer men dan dreigt te vallen is er altijd de mogelijkheid om je op te vangen aan het douchezitje. Daarnaast zijn aan douchezitjes van goede kwaliteit ook beugels gemonteerd. Je kunt dus wel stellen dat een douchezitje veel veiliger is dan een douchestoel of douchekruk.

Bekijk hier alle soorten hulpmiddelen met betrekking tot een aangepaste douche

Overzicht van alle badkamer hulpmiddelen voor ouderen op een rijtje

Hier vind je hulpmiddelen voor douche, badkamer en toilet voor ouderen op een rijtje. Het zorgt er voor dat er minder ongelukken voorkomen in de badkamer. Voor uitgebreide informatie kun je het best naar de pagina badkamer hulpmiddelen voor mensen met een beperking, ouderen en senioren en de pagina badkamer hulpmiddelen gaan.

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen